Laatste nieuws:

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL, 27 augustus 2015 12:51

ThyssenKrupp in top 50 ‘Smartest Companies 2015' (video)

MIT Technology Review heeft technologiebedrijf ThyssenKrupp AG opgenomen op de 35e plaats in de top 50 van ‘slimste bedrijven van 2015'. ThyssenKrupp heeft deze uitverkiezing te danken aan zijn oplossingen om de toenemende verstedelijking het hoofd te bieden: de kabelloze lift Multi en het snelle voetgangertransportsysteem Accel.

De kabelloze lift Multi beweegt verticaal en horizontaal met lineaire motoren.'
De kabelloze lift Multi beweegt verticaal en horizontaal met lineaire motoren.
1/1
Het Massachusetts Institute of Technology (MIT), wereldwijd een belangrijke naam op het gebied van technologisch onderzoek, stelt jaarlijks een lijst samen van de 50 slimste bedrijven. Volgens MIT Technology Review moet een bedrijf om de lijst te halen over écht innovatieve technologie beschikken, een businessmodel hebben dat zowel praktisch als ambitieus is, en koersbepalend zijn in zijn bedrijfstak.

Twee nieuwe technologieën van ThyssenKrupp liggen aan de basis van de 35e plek op de erelijst, namelijk voetgangertransportsysteem Accel en de eerste lift ter wereld zonder kabel, Multi.

Lineaire motor

Multi is een oplossing voor middelgrote en grote gebouwen waarin meerdere cabines zonder kabel in dezelfde schacht kunnen lopen. Dit metro-achtige liftsysteem verhoogt de totale capaciteit in een schacht met 50% en vermindert de ruimte die de lift in een gebouw in beslag neemt met de helft. De aandrijving van de Multi-liften gebeurt door middel van de lineaire motortechnologie die ook bij magneettreinen wordt gebruikt, waardoor de liften geen kabel nodig hebben. Hierdoor kunnen ze zich zowel horizontaal als verticaal door gebouwen bewegen, hetgeen architecten een ongekende bewegingsvrijheid biedt bij het ontwerpen van gebouwen.

Voetgangerstransport

Recentelijk introduceerde ThyssenKrupp het zogeheten ‘Accel transportation system', dat een oplossing biedt voor een aantal belangrijke nadelen van de toenemende verstedelijking, zoals opstoppingen, hoge transportkosten, lange wachtrijen, vervuiling en hoog energieverbruik. Ook dit systeem maakt gebruik van de magneettreintechnologie, en is op dit moment vooral in trek bij trein- en metrostations, luchthavens en winkelcentra. Het Accel-systeem kan in gebouwen of op luchtbruggen gebruikt worden, en kan voetgangers over een afstand tot 1500 meter vervoeren met een snelheid van ruim 7 kilometer per uur. Passagiers die op de band lopen in plaats van stil te blijven staan, kunnen een snelheid bereiken van 12 kilometer per uur. Op deze manier reduceert Accel de wachttijden aanzienlijk; metrostations kunnen daardoor zo'n 30% meer mensen ontvangen en de overstaptijden op vliegvelden kunnen met ruim 60% omlaag.

Leefbaarheid

De doelstelling van de innovaties van ThyssenKrupp is duidelijk: de leefbaarheid van steden vergroten. In 1950 leefde 30% van de wereldbevolking in steden, in 2050 zal dat cijfer rond de 70% liggen. Met oplossingen als de Multi en Accel in het achterhoofd kunnen stedenbouwkundigen en architecten de mobiliteit en de leefbaarheid van stedelijke gebieden aanzienlijk verbeteren.

 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

Bege Aandrijftechniek BV

Rotero Holland bv

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden