Laatste nieuws:

HOOFDDORP, 17 augustus 2015 11:45

Windturbine van $ 30 (video)

De huidige windturbines zijn duur in aanschaf en lastig zelf te maken. Een Engelse inzending voor het project POC21 beschrijft nu een goed alternatief: een relatief eenvoudige, extreem goedkope doe-het-zelf windturbine. Hij wordt gemaakt van hergebruikte materialen.

 '
1/1

De wind is gratis en we hebben allemaal in huis of in de schuur wel wat kosteloze materialen rondslingeren, dus waarom zouden we er geen nuttig gebruik van maken. De huidige versie van de DHZ-windmolen levert 1 kW bij een windsnelheid van  60 km/u en bleek bij proeven bestand tegen een wind van ten minste 105 km/u. De enige benodigde gereedschappen om er een te bouwen: een boor, een poptang en een hobbymes.  Kijk hier voor een uitgebreide beschrijving

Project POC21, waarbij de letters staan voor ‘proof of concept' en de cijfers voor de 21-ste eeuw, zet nadrukkelijk in op de creativiteit van individuen. Het heeft als doelstelling om een aanvulling te zijn op de VN-klimaatconferentie COP21, die in december wordt gehouden. Aan POC21 doen twaalf projectteams en meer dan honderd personen uit de hele wereld mee. Van 15 augustus tot en met 20 september leven en werken ontwerpers, makers, ingenieurs, wetenschappers en ondernemers uit de hele wereld in een kasteel bij Parijs om oplossingen te vinden voor vraagstukken op het gebied van duurzaamheid. Van de twaalf projecten komen er drie uit België. Andere projecten komen uit de Verenigde Staten, Groot Brittannië, Frankrijk, Spanje, Finland en Duitsland. De projecten gaan over onderwerpen als landbouw, energie, voedsel, huisvesting, mobiliteit, afval en water.

CAD-leverancier Autodesk heeft zich verbonden aan dit bijzondere project. Experts van Autodesk zullen de twaalf projecten begeleiden door te ondersteunen op het gebied van onder meer duurzaam ontwerpen. Alle projecten hebben volledige toegang tot de 3D-ontwerpsoftware Fusion 360.
"De 'maker movement' is ontstaan in een periode waarin we kampen met een enorme ecologische crisis. We hebben kundige, creatieve en enthousiaste mensen nodig die bereid zijn om grote uitdagingen, zoals de klimaatverandering, aan te gaan", zegt Dawn Danby, senior sustainable design program manager bij Autodesk.

Meer informatie over de twaalf projecten is hier te vinden.

bron: Autodesk

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden