Laatste nieuws:

NEW YORK (VS), 13 augustus 2015 14:35

Rijke Amerikaan investeert in drone racen (video)

Stephen Ross, onder andere eigenaar van de Miami Dolphins gaat één miljoen dollar investeren in een grote drone race. Dit publieke evenement moet later dit jaar in New York gaan plaatsvinden.

Foto van een besloten proefrace laatst in de stad Yonkers, vlakbij New Jersey (Foto: Culprit Creative)'
Foto van een besloten proefrace laatst in de stad Yonkers, vlakbij New Jersey (Foto: Culprit Creative)
1/1

Stephen Ross is bekend uit de wereld van het onroerend goed en als eigenaar van het American football-team Miami Dolphins. Ross heeft nu geïnvesteerd in de Drone Racing League, die van drone races een nieuwe sport wil maken.

Financiering

RSE Ventures is een geldschieter, mede opgericht door Ross. RSE steekt nu één miljoen dollar om de startup Drone Racing League uit New York van kapitaal te voorzien. Het beoogde zakenmodel is het verdienen van geld met het werven van sponsoren, media-inkomsten en kaartverkoop.

Doelgroep

De Drone Racing League richt zich op een groeiend publiek: gamers en andere technologieliefhebbers. De onderneming hoopt het succes te kunnen evenaren van live videospel-wedstrijden (zogeheten ‘e-sports’), die al volle stadions trekken op plekken als Madison Square Garden.

Hobbyisten hebben al met drone races geëxperimenteerd sinds de machines twee jaar geleden commercieel verkrijgbaar werden. De laatste tijd is drone racing door dalende prijzen en steeds snellere drones een serieus tijdverdrijf geworden.

Zoef zoef

De drones waarmee wordt geracet kosten meestal tussen de 250 en de 450 euro en halen snelheden van ruim 110 kilometer per uur. Racers die gaan racen voor de Drone Racing League zullen soortgelijke drones gaan besturen. De machines zijn wendbaar genoeg om door de oude fabrieken en andere binnenlocaties te navigeren waar de Drone Racing League de races wil gaan houden.

Vliegen met virtual reality

De race-drones zijn uitgerust met camera’s die 3D-beelden kunnen filmen. Drone-racers dragen dan doorgaans ook virtual reality-brillen zodat het net lijkt alsof ze zelf in de cockpit van hun drone zitten. Er zijn normaliter vijf tot zeven deelnemers per race.

“Het is een enorm meeslepende ervaring die maakt dat je echt voelt alsof je vliegt”, aldus Nick Horbaczewski, de oprichter van de Drone Racing League.

Stephen Ross meldt in een geschreven verklaring aan de Wall Street Journal: “Ik zag de mogelijkheid om een platform te maken van bedrijven die nieuwe kansen en ervaringen konden creëren in sport, entertainment en technologie.”

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden