Laatste nieuws:

ZWOLLE, 13 augustus 2015 14:06

Isala opereert darmkanker met operatierobot

Chirurgen Annette van Dalsen en Erik van Westreenen opereerden bij Isala onlangs voor het eerst patiënten met endeldarmkanker met behulp van de Da Vinci robot. “Het is geweldig dat wij nu ook bij dit soort operaties de operatierobot kunnen inzetten.”

De Da Vinci operatierobot'
De Da Vinci operatierobot
1/1

Normaal verrichten de chirurgen de endeldarmoperatie via een kijkoperatie. Van Dalsen: “Met behulp van de Da Vinci kunnen we nog beter de zenuwen in het kleine bekken sparen en vergroot het de mogelijkheid om oncologisch beter te opereren. We verwachten sneller herstel, minder pijnklachten en op de lange termijn veel betere darm- en urogenitale functie.”

Da Vinci robot

Tot op heden komt nog niet iedere patiënt in aanmerking voor een operatie met behulp van de Da Vinci robot. De toegevoegde waarde van de robot ligt vooral bij tumoren in het kleine bekken. Voor tumoren in de dikke darm wordt de robot vooralsnog niet gebruikt.

“Binnen nu en een jaar verwachten wij dat het programma wordt uitgebreid naar meerdere ziektebeelden. Bijvoorbeeld endeldarmverzakking, afwijkingen in de alvleesklier, enzovoort”, aldus van Dalsen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden