Laatste nieuws:

APELDOORN, 10 augustus 2015 11:31

Oranjerie Apeldoorn halveert energieverbruik dankzij intelligente verlichting

Het winkelcentrum Oranjerie in Apeldoorn heeft sinds april haar energieverbruik zien halveren. Dit resultaat is te danken aan de intelligente verlichting die alleen aan gaat waar en wanneer het nodig is. Het systeem bespaart 50 procent op het energieverbruik en is vriendelijk in gebruik.

'
Rechts
1/2

Het Nedap Luxon Retail armatuur in combinatie met het uitgebreide lichtmanagementsysteem blijkt succesvol. Er wordt onder andere gebruik gemaakt van bewegings- en daglichtsensoren en ieder armatuur kan afzonderlijk worden aangestuurd. Dankzij dit systeem is het energieverbruik gehalveerd en is de CO2-uitstoot drastisch gereduceerd.

Maximaal gebruik van daglicht

Het lichtmanagementsysteem van Nedap Luxon is zó ingesteld dat het maximaal gebruik maakt van het daglicht, dat door de koepels in het dak van het winkelcentrum naar binnen komt. De Nedap Luxon Retail armaturen zijn voorzien van keramische mastercolour lampen van Philips die licht verspreiden met een kleurweergave-index van CRI 95.

Het lichtmanagementsysteem is niet alleen intelligent qua verlichting, maar geeft ook vooraf aan als er onderhoud moet worden gepleegd. Hierdoor kunnen onderhoudskosten onder controle gehouden worden.

Nedap Luxon

Nedap Luxon is een intelligente verlichtingsoplossing die draadloos gestuurd wordt. Bewegings- en daglichtsensoren vergroten de functionaliteiten van verlichtingssystemen en maximaliseren energiebesparingen. Zo wordt licht alleen gebruikt waar en wanneer het nodig is, zonder onnodige verspilling.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden