Laatste nieuws:

HOOFDDORP, 10 augustus 2015 09:38

Autodesk Spark wordt onderdeel van Windows 10

Spark, het open 3D-printplatform van Autodesk, wordt onderdeel van Windows 10. Dat heeft de leverancier van 3D-ontwerp-, engineering- en entertainmentsoftware bekend gemaakt.

'
1/1

Gebruikers van Windows 10 kunnen door de integratie met Spark direct aan de slag met 3D-printen.

Voor Windowsgebruikers over de hele wereld wordt 3D-printen daardoor toegankelijker en het totale printproces, van ontwerp tot eindresultaat, eenvoudiger. Autodesk gaat ook gratis API’s voor Microsoftgebruikers leveren.

Software en hardware

“Er is een dringende behoefte, bij zowel gebruikers als ontwikkelaars, om software en hardware op het gebied van 3D-printen beter op één lijn te krijgen”, legt Steve Guggenheimer, corporate vice-president en chief evangelist van Microsoft, uit.

“Door samen te werken met Autodesk zorgen we voor een meer gestroomlijnd proces en vergroten we de mogelijkheden met 3D-printen.”

Vereenvoudigen 3D-printing

“Autodesk heeft de missie om de industrie van 3D-printen vooruit te helpen door samen te werken. We willen de techniek eenvoudiger en toegankelijker maken voor bedrijven en consumenten”, zegt Samir Hanna, vice-president en general manager consumer en 3D-printing van Autodesk.

“Door Spark beschikbaar te maken in Windows 10, geven we zowel Windowsgebruikers als Microsoft-ontwikkelaars de mogelijkheid om het potentieel van deze nieuwe technologie volledig te benutten.”

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden