Laatste nieuws:

DEN HAAG, 6 augustus 2015 12:44

Robot-maatje voor kinderen met diabetes

Het Europese PAL-project ontwikkelt het gedrag van een robot en virtueel maatje voor kinderen met diabetes type 1.

'
1/1

Het PAL project (Personal Assistant for a healthy Lifestyle) bouwt voort op een eerder Europees project (ALIZ-e, aliz-e.org) waar onderzoeksbedrijf TNO bij betrokken was. Het PAL-project wil een maatje ontwikkelen in de vorm van een robot of een virtueel maatje op een scherm die kinderen kan ondersteunen bij het omgaan met diabetes.

Zorgverleners kunnen bijhouden hoe de gezondheid van het kind zich ontwikkelt en zo kunnen ze de inhoud van de activiteiten aanpassen aan het kind. Ouders leren hun kinderen vertrouwen en kunnen informatie over de gezondheid en de doelen bekijken.

Partners gezocht voor activiteiten en apps

Tijdens het vierjarige project lopen de onderzoekers drie keer de ontwerp- en evaluatiecyclus door, waarbij de doelgroep breder wordt, de tijdsduur langer en de effectmetingen steeds meer gericht op gedragsverandering.

Er is al veel gedaan maar er moet ook nog veel gebeuren voordat dit innovatietraject in de praktijk toegepast kan worden. Naast dit Europese project wil TNO ook een Nederlands project opstarten en daar zoekt het partners voor, met name op het gebied van het ontwikkelen van activiteiten/apps die bijdragen aan de doelen van de kinderen.

Geïnterreseerden in het project en/of mogelijke samenwerking kunnen contact opnemen met Rosemarijn Looije van TNO.

bron: TNO

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden