Laatste nieuws:

'S-HERTOGENBOSCH, 6 augustus 2015 10:29

Heartbeat-technologie houdt vinger aan de pols bij DC-voedingen

De meeste voedingen die verkocht worden geven geen informatie over hun langetermijnwerking. Een defecte of slecht presterende voeding kan ervoor zorgen dat een serviceteam urenlang bezig is met het fixen van de installatie.

De BAE00EN Heartbeat-voeding in een praktijk-opstelling.'
De BAE00EN Heartbeat-voeding in een praktijk-opstelling.
Rechts
1/2

De introductie door Balluff van intelligente voedingen met Heartbeat technologie, zorgt ervoor dat het serviceteam betrouwbare informatie over de huidige status en langetermijnstatus van de voeding krijgt. Hierdoor kunnen zij de vervanging en de onderhoudscyclus voorspellen.

Heartbeat-voedingen

Iedere machinebouwer is op zoek naar een manier om de totale kosten van zijn machine te verminderen en tegelijkertijd de prestatie te verbeteren. Daarnaast is elke eindgebruiker op zoek naar een manier om uptime te verbeteren en de operationele kosten te verminderen.

Voedingen kunnen een aanzienlijke ruimte innemen in de steeds drukkere schakelkasten. Doordat er steeds vaker gebruik gemaakt wordt van gedistribueerde I/O, verzamelde I/O en I/O op afstand, is de behoefte aan voldoende vermogen aan de machine ook gestegen.

De voedingen van Balluff met Heartbeat-technologie zijn ontwikkeld voor ruwe omgevingen. Balluff noemt onderstaande voordelen:

  • Hoog efficiënt energiegehalte (> 93% efficiëntie)
  • Elektrisch duurzaam (overbelastbaar tot 150% gedurende 4 sec.)
  • Lange levensduur (minimum van 15 jaar)
  • Extreem duurzaam (IP67-gecertificeerd, tril en schok bestendig)
  • Ook verkrijgbaar in IO-Link versie

Praktijkvoorbeeld: transportband

In de voorbeeld-toepassing in de eerste foto heeft de vullijn een geïnstalleerd EtherNet/IP gedistribueerd modulair I/O systeem. Veel van de I/O-apparaten vereisen een 24 DC hulpvoeding om goed te functioneren.

De voeding wordt op de vullijn goed zichtbaar gemonteerd, zodat de operators en onderhoudsmedewerkers gemakkelijk de Heartbeat-status van de voeding kunnen checken en ervoor kunnen zorgen dat alles goed werkt. Gestandaardiseerde industriële 7/8” connectoren worden gebruikt voor overdracht van de AC-input en DC-output.

bron: Balluff

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden