Laatste nieuws:

PHILADELPHIA, PENNSYLVANIA (VS), 3 augustus 2015 12:20

Liftende robot vernield door vandalen (video)

Hitchbot, de liftende robot, is beschadigd door vandalen tijdens een reis door de VS. Het project van Canadezen Frauke Zeller and David Harris Smith komt zo helaas op brute wijze ten einde.

De foto van de beschadigde Hitchbot.'
De foto van de beschadigde Hitchbot.
1/1

Na twee weken door de VS te hebben gereisd ging het mis in de stad Philadelphia. In een foto die op Twitter verscheen, is de beschadigde robot te zien die op de grond ligt met afgerukte armen. Zeller en Harris Smith hebben bevestigd dat het contact met de robot verbroken is, maar zijn nog zoekende naar de precieze locatie van de robot.

Wereldreiziger

Hitchbot is gemaakt om de interactie tussen mens en robot te kunnen bestuderen. Vorig jaar heeft Hitchbot nog succesvolle reizen gemaakt door Canada. Ook in Duitsland en de rest van Europa waren er geen problemen. Afgelopen juni was hij nog drie weken te gast in Nederland en bezocht de robot onder andere de UT. Twee weken geleden begon de Hitchbot in Boston aan een reis door de VS. Eindbestemming San Francisco zal de robot nu helaas niet halen.

Speurtocht

De foto op Twitter is door een onbekende gemaakt en het team weet dus helaas niet waar de robot zich nu bevindt, aangezien de accu leeg is en het GPS-systeem daardoor niet werkt. Wat het team gaat doen zodra Hitchbot terecht is, is nog niet bekendgemaakt.

Het Hitchbot-team liet het volgende weten in een verklaring: “Soms gebeuren er slechte dingen met goede robots. We weten dat veel van Hitchbot’s fans teleurgesteld zullen zijn, maar we willen ze verzekeren dat die geweldige experiment nog niet voorbij is.”

Voor de liefhebbers van Hitchbot hieronder de video van zijn bezoek aan Nederland.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden