Laatste nieuws:

KALAELOA, HAWAï (VS), 13 juli 2015 10:16

Solar Impulse voorlopig aan de grond

Wegens onderhoud aan de accu’s van de Solar Impulse, zal het zonnevliegtuig voorlopig niet verder vliegen. Het vliegtuig landde onlangs na een non-stop vlucht van vijf dagen en nachten op Hawaï.

Foto: Solar Impulse'
Foto: Solar Impulse
1/1

De accu’s van de Solar Impulse zijn tijdens de recordvlucht van 117 uur en 52 minuten oververhit geraakt. Volgens het team van Solar Impulse is de schade onomkeerbaar. Hierdoor zullen onderdelen gerepareerd en vervangen moeten worden.

Koelsysteem

Op de eerste dag van de recordvlucht steeg de accutemperatuur te snel tijdens het opstijgen. Oorzaak was over-isolatie. Het team volgde de status van de accu gespannen tijdens de vlucht. Helaas was er op dat moment geen manier om de temperatuur in bedwang te houden, omdat het vliegtuig iedere dag een cyclus moest maken van opstijgen naar 28.000 voet en weer dalen vanwege energie-management.

Het Solar Impulse team gaat nu verschillende mogelijkheden onderzoeken om de temperatuur beter te managen tijdens hele lange vluchten.

Augustus

Door al het werk aan het vliegtuig zal het nog mimimaal twee tot drie weken duren voordat de Solar Impulse weer kan vliegen. Begin augustus zal het zonnevliegtuig dan hopelijk de reis rond de wereld kunnen voortzetten.

In maart begon de vlucht van de Solar Impulse vanuit Abu Dhabi. Tot nu toe heeft het team er 18.000 kilometer op zitten, geheel op zonne-energie en zonder gebruik van brandstoffen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (12)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
23 april 2024 - Stuttgart (D)
Control
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden