Laatste nieuws:

HOOFDDORP, 9 juli 2015 14:03

3D-ontwerpen en -printen in de klas

Autodesk lanceert ‘Project Ignite’. Dit is een gratis en open platform bestemd voor educatief gebruik. Scholieren en studenten kunnen zo hun vaardigheden op het gebied van 3D-printen en elektronica ontwikkelen door creatieve en praktische ontwerpoefeningen te doen.

'
1/1

Project Ignite bevat alle aspecten van het ontwerpproces, van idee tot digitaal ontwerpen en uiteindelijk productie. Het combineert ontwerpsoftware, stap-voor-stap tutorials en mogelijkheden om hardware aan te schaffen.

Inspiratie voor jonge generatie

Volgens Autodesk kunnen jonge mensen de wereld veranderen als ze de juiste middelen en inspiratie krijgen. “Het vermogen om risico’s te nemen en te leren van je fouten is essentieel als je studenten wilt voorbereiden op de technologische uitdagingen die ze te wachten staan”, zegt Samir Hanna, vice president en general manager bij Autodesk Consumer Products en 3D printing.

Samenwerkingspartners

Dankzij de hulp van bedrijven als Microsoft, MakerBot en Electroninks Writeables biedt Project Ignite een keuze uit pakketten die bestaan uit hardware, software en trainingen voor docenten. Onderwijzers kunnen snel met het platform aan de slag. Net als Autodesk Spark is Ignite een open 3D-printplatform dat de innovatie in 3D-printen moet versnellen.

  • Docenten kunnen gratis ontwerpsoftware als Tinkercad en 123D Circuits combineren met 3D-printers van MakerBot, Circuit Scribe-pennen met geleidende inkt en modules van Electroninks Writeables.
  • Scholen kunnen kiezen uit verschillende pakketten die bestaan uit software, hardware, docententraining en -ondersteuning.
    • Educatieve partners, zoals onderwijzers, uitgevers en software- en hardwareleveranciers, kunnen jonge mensen met Ignite snel toegang te geven tot technologische trends.
  • Project Ignite is ook voor gezinnen en ouders een geweldige manier om gezamenlijk de technologie te leren.

Bezoek de site van Project Ignite om meer te weten te komen over het educatieve platform en de mogelijkheden.

Voorlopig is Project Ignite alleen in het Engels beschikbaar.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden