SEATTLE, WASHINGTON (VS), 9 juli 2015 12:13

Microsoft plaatst ‘Tweeting Willow' in hoofdkantoor (video)

De ‘Tweeting Willow', die vorig jaar door de innoverende Britse kunstenaars Harvey & John werd gemaakt voor de wereld-partnerconferentie is gemaakt, trok daar zo veel aandacht dat Microsoft heeft besloten hem permanent te plaatsen in het hoofdkantoor in Seattle.

Microsoft gaf Harvey & John  de opdracht gegeven om een ‘social tree' te ontwerpen voor de conferentie in Washington DC in 2014. De opzet was om een installatie te creëren die de mensen op het evenement met elkaar verbindt, om tablets op een nieuwe manier te gebruiken en om nieuwe manieren verkennen om de bezoekers proberen te interesseren. Het resultaat was de verbluffende en innovatieve ‘Tweeting Willow'.

De installatie ‘Tweeting Willow' wordt geactiveerd door een tweet met de speciale hashtag van het evenement. Als de tweet verzonden is landt een animatie van een vogel op een tak, beginnend bij een van de tablets. Als de vogel de tak aanraakt begint de verbonden metalen ‘tak' voorzichtig naar beneden te buigen, komt de tablet op ooghoogte en wordt de oorspronkelijke tweet onthuld voor de bezoekers.

Zodra alle negen takken gebogen zijn gaan ze allemaal automatisch terug naar hun oorspronkelijke positie, terwijl de geanimeerde vogels wegvliegen. Dan kunnen nieuwe tweets worden ontvangen. Negen tablets laten de takken buigen en de bezoekers kunnen de hashtag die de actuatoren activeert zelf wijzigen en inhoud ook veranderen. , De installatie is tot leven gebracht door slanke in-line actuatoren van de Deense producent Concens.

Actuatoren voldoen aan artistieke eisen

Innovator en kunstenaar Keivor John vond die actuatoren precies de juiste keus om Tweeting Willow zijn natuurlijke bewegingen te geven.

"Met slechts zes weken voor het hele project, moesten we snel de juiste technologie vinden om de boom tot leven te brengen. Er was een slanke en stille actuator nodig, met een slag van 500 mm en hij moest nauwkeurig bestuurbaar zijn om een natuurlijk uiterlijk na te bootsen", legt hij uit. "Concens in-line actuatoren voldoen aan al onze eisen en na wat programmeerwerk kunnen we zelfs de bewegingen zo geleidelijk maken dat het geen robot meer is maar een levende boom."

Harvey & John is een creatieve studio die is opgericht door Richard Harvey en Keivor John. De studio staat bekend om de combinatie van uitvinding, design, kunst en techniek, met een sterke focus op hoe een fantasierijk ontwerp mensen kan inspireren in hun dagelijks leven.

Unieke presentatie van mogelijkheden

"Dit is een van de beste voorbeelden van de functionaliteit van onze actuatoren", zegt René Lynge, directeur bij Concens in Denemarken. "Ze worden veel gebruikt in bijvoorbeeld revalidatie, automotive, industriële automatisering en bouwtechnologie. Maar dit innovatieve kunstproject is een unieke presntatie van de mogelijkheden van onze actuatoren."

Concens wordt  in de Benelux vertegenwoordigd door A&E Trading, leverancier van onder andere actuatoren, hefzuilen, besturingen (voor synchroonloop) en andere aandrijfcomponenten zoals gelijkstroommotoren en accessoires.

Foto's:

Microsoft plaatst ‘Tweeting Willow' in hoofdkantoor (video)

De 'Tweeting Willow'

© Aandrijvenenbesturen.nl