Laatste nieuws:

BAUNATAL (DUITSLAND), 2 juli 2015 13:01

Robot drukt man dood in Volkswagenfabriek

In de Volkwagenfabriek in het Duitse Baunatal is maandag 29 juni een man om het leven gekomen bij een ongeval met een productierobot. Volgens de berichtgeving in de ‘Hessische Niedersächsische Allgemeine Zeitung’ van 1 juli 2015 is de man van begin twintig bij het inregelen van de nieuwe installatie door de robot gegrepen en tegen een metalen plaat gedrukt.

'
1/1

Hij liep zware verwondingen op in de borststreek. Na reanimatie is hij naar het ziekenhuis in Kassel vervoerd, maar alsnog aan zijn verwondingen bezweken. Een tweede persoon bevond zich buiten de machine en raakte niet gewond. Mogelijk heeft hij op vraag van de nu overleden man de machine in werking gesteld, maar de toedracht van het ongeluk wordt nog onderzocht door het Openbaar Ministerie in Kassel.

Modernste hal

De vestiging in Baunatal is de op een na grootste productievestiging van Volkswagen in Duitsland en telt tegen de 17.000 werknemers. Het ongeluk had plaats in hal 6 dat door de krant de modernste hal van vestiging wordt genoemd. In hal 6 worden onder andere rond de 120 elektrische en 160 hybride aandrijvingen per dag gebouwd.

Betreurenswaardig ongeval

Volgens VW-woordvoerder Heiko Hillwig staan in Baunatal in totaal 800 robots opgesteld. In hal 6 gaat het om 37 installaties voor de productie van de DQ 440e hybride aandrijving en zeven voor productie van elektrische motoren. Hillwig benadrukt dat het VW het ongeval betreurt en alles medewerking zal verlenen aan het onderzoek naar de toedracht boven.

Hij stelt dat voor personeel van derden strenge veiligheidsvoorschriften gelden in de omgang met robotinstallaties bij Volkswagen. Naar zijn weten zijn ongevallen met robots zeldzaam, maar hij kan zich nog een ongeval van 20 jaar geleden herinneren in hal 4. Ook bij dat ongeval kwam een persoon om het leven.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden