Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 2 juli 2015 10:50

Campagne 'De Techniek achter Nederland' verrassend succesvol

De social media campagne 'De Techniek achter Nederland' van UNETO-VNI is acht maanden na de lancering verrassend succesvol. De campagne die zich richt op zakelijke opdrachtgevers van installatiebedrijven scoort vooral goed op Twitter.

Bron: Techniekbeeldbank'
Bron: Techniekbeeldbank
1/1

Het Twitter-account van de campagne @TechniekNL behaalt een onverwacht hoge invloedscore van maar liefst 33,8. Hiermee is het account bijna even invloedrijk als dat van Cobouw, het dagblad voor de bouw, dat een invloedscore heeft van 37,9. MKB-Nederland is van de onderzochte accounts het meest invloedrijk met 57,9. Een invloedscore van 2,5 is bovengemiddeld.

De campagne

'De Techniek achter Nederland' is een campagne in opdracht van Uneto-VNI die bestaat uit een website met projecten van leden van de brancheorganisatie. Elke week zijn hier nieuwe, baanbrekende projecten te vinden die onder de aandacht worden gebracht via social mediakanalen, zoals Google+, Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en Pinterest. Eerder dit jaar won de campagne al de 'beste Superpromoter Award' van 2014.

Meten van invloed

De invloed van 'De Techniek achter Nederland' is in de periode september 2014 tot en met mei 2015 gemeten met monitoringtool Coosto. Deze tool vergeleek het Twitter-account van De Techniek achter Nederland met dat van dertig andere succesvolle Twitter-accounts in de bouw- en installatiebranche. Coosto meet de invloed van Twitter-accounts op basis van de interactie met andere twitteraars.

Niet alleen de invloedscore, maar ook het sentiment van de berichtgeving laat grote waardering zien. Van alle reacties op 'De Techniek achter Nederland' op social media is 26% positief en 74% neutraal. De campagne ontlokte in de periode september 2014 tot en met mei 2015 geen enkele negatieve reactie.

Voorzitter Titia Siertsema van Uneto-VNI: “Met een relatief beperkt campagnebudget weten we een onverwacht grote impact te realiseren. Daar zijn we trots op. De kracht van deze campagne is dat onze leden centraal staan. Zij laten met innovatieve projecten zien welke belangrijke bijdrage zij dagelijks leveren aan het oplossen van maatschappelijke uitdagingen zoals efficiency in de zorg, herbestemming van gebouwen, energiebesparing, een concurrerende industrie, mobiliteit en veiligheid.”

bron: ANP

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

DIS Sensors

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden