Laatste nieuws:

NAGOYA (JAPAN), 29 juni 2015 14:59

Solar Impulse vertrokken naar Hawaï

Op 29 juni, om 3.03 uur ’s nachts Japanse tijd (28 juni, 19.03 uur Nederlandse tijd) is piloot André Borschberg met het zonnevliegtuig Solar Impulse aan de zware laatste etappe van zijn vlucht begonnen. 120 uur vliegen op zonne-energie.

De Solar Impulse vliegt de eerste nacht boven de Stille Oceaan in.'
De Solar Impulse vliegt de eerste nacht boven de Stille Oceaan in.
1/1

Het moment van de waarheid is aangebroken voor het zonnevliegtuig van Bertrand Piccard en André Borschberg. Met de Solar Impulse willen ze de wereld in etappes rondvliegen. De huidige etappe is de zwaarste. Maar liefst vijf dagen en nachten non-stop vliegen op zonne-energie is de opdracht.

Van Japan naar Hawaï

Het vliegtuig moest vorige maand onverwacht een tussenlanding maken in Japan. De oorzaak hiervoor waren slechte weersomstandigheden boven de Stille Oceaan. Ook na het opstijgen vanochtend had het team het moeilijk. Tijdens de eerste tien vlieguren moesten er wat technische problemen worden opgelost, voordat het definitieve akkoord voor de vlucht werd gegeven.

Veeleisend

De vlucht is vooral veeleisend vanwege de lange duur en het feit dat er geen tussenlanding mogelijk is. Dit is dan ook een prestatie die uniek is in de geschiedenis van de luchtvaart.

Ook de Zwitserse piloot André Borschberg staat voor een zware taak. Hij moet de hele reis mentaal alert blijven in een cockpit van 3,8m3. Slapen kan hij slechts gedurende kleine periodes van 20 minuten. Met yoga en meditatie probeert hij zijn lichaam en geest in conditie te houden.

Moment van de waarheid

“Het echte moment van de waarheid ligt nog steeds voor ons. We zijn nu aangekomen op een punt in de rond-de-wereld-zonnevlucht waar alles samenkomt”, aldus Borschberg.

Bertrand Piccard: “Een vliegtuig wat dag en nacht vliegt zonder brandstof is meer dan een spectaculaire mijlpaal in de luchtvaart, het is het levende bewijs dat schone technologieën en hernieuwbare energie onvoorstelbare prestaties kunnen behalen.”

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

Rotero Holland bv

DIS Sensors

EUCHNER (Benelux) BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden