Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 29 juni 2015 12:44

Liftende robot bezocht UT (video)

De Canadese liftrobot Hitchbot bracht een bezoek aan Twente en dus mocht een ontmoeting met zijn ‘broertjes en zusjes' van de UT niet ontbreken. Prof. Vanessa Evers van de vakgroep Human Media Interaction nodigde Hitchbot uit voor een rondleiding.

'
1/1

Hitchbot werd geboren in 2013, is 1,40 meter lang en heeft het uiterlijk van een zesjarig jongetje.  Zijn avontuurlijke trektochten worden wereldwijd door een half miljoen liefhebbers gevolgd. De voornamelijk via sociale media (Twitter, Facebook en Instagram) communicerende robot uit Canada is met z'n ontwerpers en ouders David Harris Smith (McMaster University) en Frauke Zeller (Ryerson University) drie weken op bezoek in Twente.

Bezoek aan de Frog en DesignLab

Hitchbot was erg blij met de uitnodiging van Vanessa Evers, zo laat de robot op Instagram weten, en ontmoette de Twentse campusrobot Frog (Fun Robotic Outdoor Guide). Voor de Frog past de kennismaking met Hitchbot in een mooi rijtje speciale ontmoetingen, waarin bijvoorbeeld ook Koning Willem Alexander staat.

"Ik heb nieuwe vrienden gemaakt, zelfs met een robot genaamd Frog, die normaal gesproken rondleidingen geeft in musea en dierentuinen", zegt Hitchbot. "Ik dacht altijd dat ‘frogs' groen waren, maar deze is rood en erg leuk. Aan het einde van de dag hebben we zelfs het DesignLab verkend, erg interessant."

Hitchbot en zijn ontwerpers waren onder de indruk van het DesignLab en het onderzoek en onderwijs dat daar plaatsvindt.

Liftend op avontuur

Hitchbot ging pas twee keer eerder op reis. Na een tocht door z'n vaderland Canada maakte de avontuurlijke robot vorig jaar z'n eerste buitenlandse trip naar Duitsland. Daar werd hij als lifter door veel mensen meegenomen naar steden en evenementen. De jonge lifter kwam op uitnodiging van Concordia Film, Theater en Expositie naar Twente en was eerder te gast bij Kunst in het Volkspark in Enschede.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden