Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 29 juni 2015 12:44

Liftende robot bezocht UT (video)

De Canadese liftrobot Hitchbot bracht een bezoek aan Twente en dus mocht een ontmoeting met zijn ‘broertjes en zusjes' van de UT niet ontbreken. Prof. Vanessa Evers van de vakgroep Human Media Interaction nodigde Hitchbot uit voor een rondleiding.

'
1/1

Hitchbot werd geboren in 2013, is 1,40 meter lang en heeft het uiterlijk van een zesjarig jongetje.  Zijn avontuurlijke trektochten worden wereldwijd door een half miljoen liefhebbers gevolgd. De voornamelijk via sociale media (Twitter, Facebook en Instagram) communicerende robot uit Canada is met z'n ontwerpers en ouders David Harris Smith (McMaster University) en Frauke Zeller (Ryerson University) drie weken op bezoek in Twente.

Bezoek aan de Frog en DesignLab

Hitchbot was erg blij met de uitnodiging van Vanessa Evers, zo laat de robot op Instagram weten, en ontmoette de Twentse campusrobot Frog (Fun Robotic Outdoor Guide). Voor de Frog past de kennismaking met Hitchbot in een mooi rijtje speciale ontmoetingen, waarin bijvoorbeeld ook Koning Willem Alexander staat.

"Ik heb nieuwe vrienden gemaakt, zelfs met een robot genaamd Frog, die normaal gesproken rondleidingen geeft in musea en dierentuinen", zegt Hitchbot. "Ik dacht altijd dat ‘frogs' groen waren, maar deze is rood en erg leuk. Aan het einde van de dag hebben we zelfs het DesignLab verkend, erg interessant."

Hitchbot en zijn ontwerpers waren onder de indruk van het DesignLab en het onderzoek en onderwijs dat daar plaatsvindt.

Liftend op avontuur

Hitchbot ging pas twee keer eerder op reis. Na een tocht door z'n vaderland Canada maakte de avontuurlijke robot vorig jaar z'n eerste buitenlandse trip naar Duitsland. Daar werd hij als lifter door veel mensen meegenomen naar steden en evenementen. De jonge lifter kwam op uitnodiging van Concordia Film, Theater en Expositie naar Twente en was eerder te gast bij Kunst in het Volkspark in Enschede.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (8)

28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Katthedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden