Laatste nieuws:

BARCELONA (SPANJE), 25 juni 2015 10:46

Lexus bouwt hoverboard (video)

Woensdag kondigde Lexus aan een hoverboard te hebben gebouwd. “Het werkt. Het is geen grap”, aldus woordvoerder Moe Durand.

(Foto: Lexus)'
(Foto: Lexus)
1/1

Lexus’ hoverboard (een zwevend skateboard) gebruikt magnetische zweeftechniek met supergeleiders die door vloeibare stikstof worden gekoeld in combinatie met magneten. Lexus geeft aan samen te werken met vooraanstaande experts op het gebied van supergeleidende technologie. Het hoverboard zelf is vervaardigd uit een aantal verschillende materialen, waaronder bamboe.

Beperkingen

Het hoverboard lijkt ook echt te zweven. Helaas werkt deze op magneten gebaseerde techniek enkel boven een stalen oppervlak. En dan ook nog slechts totdat de vloeibare stikstof op is. Ook heeft het automerk tot op heden enkel video en foto’s getoond van het hoverboard dat boven de grond zweeft. Er zijn nog geen beelden bekend van een bewegend hoverboard, of iemand die er mee zweeft. Volgens Durand is het hoverboard prima in staat om een gewicht te dragen.

Durand: “Bij Lexus dagen wij onszelf en onze partners voortdurend uit om de grenzen te verkennen van het mogelijke. Deze missie, in combinatie met onze passie en expertise voor design en innovatie, is wat ons leidde naar het hoverboardproject.” Het hoverboard wordt momenteel getest in Barcelona.

Inspiratie uit Hollywood

De inspiratie voor het hoverboard komt uit de Hollywoodfilm ‘Back to the Future Part II’ uit 1989, waarin tijdreiziger Marty McFly van 1985 naar het jaar 2015 reist en daar een hoverboard ‘leent’. Helaas gaat Lexus dit hoverboard niet verkopen. Het is enkel bedoeld voor demonstratiedoeleinden.

bron: Lexus

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden