Laatste nieuws:

DEN HAAG, 25 juni 2015 09:21

Overheid lanceert programma voor veilig werk

Woensdag 24 juni presenteerde het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de eerste resultaten van het programma ‘Zelfregulering gezond en veilig werken’. De presentatie vond plaats tijdens het congres ‘Gezond en veilig werken, een Andere Kijk op de Zaak’, in het congrescentrum van Madurodam in Den Haag.

'
1/1

Met het in 2014 gestarte ‘Programma Zelfregulering’ wil de directie Gezond en Veilig Werken van het ministerie van SZW branches en bedrijven motiveren zelf verantwoordelijkheid te nemen voor het organiseren van gezond en veilig werken en dit borgen in de bedrijfscultuur. ‘De Andere Kijk op de Zaak’ biedt werkgevers en werknemers op een originele manier nieuwe ideeën die dit traject tot een succes kunnen maken.

Lancering website

Ook lanceerde het ministerie de website www.gezondenveiligwerkt.nl Met deze website krijgen werkgevers en werknemers handvatten aangereikt om te doen waar het in het programma Zelfregulering om draait: het zelf organiseren van gezond en veilig werken. Het programma werkt aan nuttige instrumenten die werkgevers en werknemers in kunnen zetten. Ook worden er mogelijkheden geboden zoals het organiseren van uitwisselingen, waarbij werknemers van verschillende bedrijven in de branche of keten met elkaar ruilen om elkaar te inspireren.

Resultaten tot nu toe: goede praktijken

Verschillende branches en organisaties waren tijdens het congres woensdag aan het woord om hun goede praktijken te delen. Na een kort inhoudelijk plenair deel, waarin onder meer professor en hoogleraar Klinische Neuropsychologie Erik Scherder inging op de rol van ons brein in relatie tot gezond en veilig werken, was er ruimte voor interactie tijdens workshops en presentaties van en door branches, bedrijven en deskundigen.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (11)

15 april 2024 - Messe Düsseldorf
Tube
15 april 2024 - Messe Düsseldorf
wire
16 april 2024 - Veldhoven
Manufacturing Technology Conference
16 april 2024 - Veldhoven
CLEAN EVENT
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden