Laatste nieuws:

MINATO, TOKIO (JAPAN), 22 juni 2015 10:22

Pepper-robots binnen één minuut uitverkocht

Zaterdag 20 juni werden er binnen één minuut 1000 exemplaren van de Pepper-robot verkocht. Hiermee was de Japanse telefoonprovider Softbank in één klap door haar eerste voorraad heen, aldus een woordvoerder van het bedrijf.

'
1/1

Pepper is ontwikkeld door Softbank, samen met het Franse Aldebaran Robotics. Pepper kan praten en interactie aangaan met mensen. Het is een mensachtige robot die zijn omgeving in de gaten houdt en pro-actief kan reageren dankzij slimme algoritmes. De robot is uitgerust met de laatste stemherkenningstechnologie, geavanceerde ledematen voor gracieuze bewegingen en emotieherkenning die gezichtsuitdrukkingen en stembuigingen kan detecteren.

Uitverkocht op eerste dag

Oorspronkelijk zou de robot al in februari van dit jaar in de verkoop gaan. Dit werd 20 juni. De belangstelling was er niet minder om. Op 30 robots na, die vrijdag via een verloting werden besteld, vlogen alle 1000 robots zaterdag over de toonbank. Een groot deel van de robots werd online besteld. Softbank wilde geen informatie over de kopers vrijgeven.

Goedkoop

Pepper is vergeleken met andere humanoïde robots een koopje. Voor 198.000 yen (ruim 1400 euro) is de robot van jou. Hier komt per maand nog wel 24.600 yen (dik 176 euro) bij aan datakosten en verzekeringspremie. Softbank blijft natuurlijk een mobiele provider.

Robot verovert wereld

Volgend jaar wil Softbank met partners Foxconn Technology Group en e-commerce-gigant Alibaba de robot uitrollen naar andere landen. Dit najaar willen de drie bedrijven Pepper vooral gaan inzetten voor zakelijke toepassingen.

Verlies

Softbank-CEO Masayoshi Son gaf donderdag aan dat de partners Pepper voor ten minste vier jaar met verlies willen verkopen, maar dat hij verwacht dat de robot-handel binnen 20 tot 30 jaar een belangrijk aandeel zal uitmaken in de omzet van Softbank. Masayoshi ziet, samen met partners Terry Gou van Foxconn en Jack Ma van Alibaba de komende decennia robots even belangrijk worden als auto’s en consumentenelektronica.

bron: CIO

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden