Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 22 juni 2015 09:49

FME-voorzitter: numerus fixus technische universiteiten onbegrijpelijk

Het aantal vooraanmeldingen voor de studie werktuigbouw aan de TU Delft is al bijna meer dan verdubbeld ten opzichte van 2014 meldde De Telegraaf onlangs. De studentenraad spreekt van een ‘ware tsunami, die zowel studenten als docenten zorgen baart'. De studentenraad wil dat er een numerus fixus wordt ingesteld. Gelukkig geeft het College van Bestuur aan dat dit geen oplossing is, omdat de arbeidsmarkt grote behoefte heeft aan afgestudeerde werktuigbouwkundigen.

'
1/1

Uitbreiding zou wel een mogelijkheid kunnen zijn. Daarbij wordt gedacht aan het leegstaande voormalige Legermuseum in de binnenstad van Delft, aldus De Telegraaf. Ook de studies lucht- en ruimtevaart en klinische technologie hebben al veel meer aanmeldingen dan er plekken beschikbaar zijn.

FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink las dit bericht met verbazing: "Het is geen verrassing dat technische studies in trek zijn. Afgelopen jaren groeit het aantal studenten dat een technische studie wil doen. Het was te voorspellen dat dit ook voor het komende studiejaar het geval zal zijn. Ik deel de opvatting van het College van Bestuur dat een numerus fixus onaanvaardbaar is. Maar uit de berichtgeving spreekt nog geen gevoel van urgentie. Het komt op mij over of er nog geen plan ligt. Of ze nu pas gaan nadenken over eventuele uitbreiding. Daar had al lang over nagedacht moeten zijn. De bedrijven uit de technologische industrie staan te springen om goed opgeleide medewerkers. Je kunt dan niet zeggen; het past nu even niet in de gebouwen en onderwijsschema's, dus we laten er minder toe. Als een bedrijf een extra order krijgt zetten ze ook alles op alles om dat voor elkaar te krijgen. Nee zeggen is dan geen optie. Ik zal langs gaan bij de voorzitter van het College van Bestuur om de situatie te bespreken en te kijken of en waar wij de helpende hand kunnen bieden."

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden