Laatste nieuws:

WOERDEN, 18 juni 2015 11:29

Basisschool De Zwerm wint TechniekTrofee 2015

Basisschool De Zwerm uit het Noord-Hollandse Sint Maarten wint de TechniekTrofee 2015. De jury is onder de indruk van de breedte en de professionaliteit van het techniekaanbod en het enthousiasme bij leerkrachten, ouders en bedrijven in de omgeving. Deze week is de prijs feestelijk uitgereikt aan de school met het beste techniekonderwijs.

Uitreiking van de TechniekTrofee 2015 aan basisschool De Zwerm. Vlnr Jan Daams, Chris van Bokkum en Maurice Lede en de 3 kinderen Max, Anodea en Nine.

(Foto: Olivier Huisman.)'
Uitreiking van de TechniekTrofee 2015 aan basisschool De Zwerm. Vlnr Jan Daams, Chris van Bokkum en Maurice Lede en de 3 kinderen Max, Anodea en Nine. (Foto: Olivier Huisman.)
1/1

De prijs, een initiatief van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds en TechniekTalent.nu, onderstreept welke basisschool uitblinkt in aandacht voor wetenschap en techniekonderwijs het beste verankerd heeft in het programma. Daarnaast moedigt het andere scholen aan om met techniek aan de slag te gaan. Van de 51 scholen die meedongen naar de prijs, kwam De Zwerm dit jaar als beste uit de bus.

De school ontvangt de TechniekTrofee, bestaande uit een oorkonde met een penning en een geldbedrag van € 3.500,-.

De school ademt techniek

“Basisschool De Zwerm wil het beste uit ieder kind halen met wetenschap en techniekonderwijs. De school ademt techniek uit. In alle groepen bieden de leerkrachten techniek aan. Leerkrachten zijn getraind in ‘onderzoekend leren’ en coachen de kinderen om het zelf te ontdekken en te doen“, licht Jan Daams, voorzitter van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds, toe.

Robbert Smits, coördinator Wetenschap & Techniek (en meester van groep 7/8): “Techniekonderwijs komt bij ons elke dag terug. In alle vakken. Dat is belangrijk, want door gebruik te maken van technische vraagstukjes leren kinderen op een heel leuke manier praktisch te denken, verder te onderzoeken en oplossingen te bedenken. Dit zijn kwaliteiten waar ieder kind baat bij heeft, of je later nou in de techniek werkt of als adviseur!”

Je talenten ontdekken

Chris van Bokkum van TechniekTalent.nu: “Techniek daagt kinderen uit om op onderzoek uit te gaan en oplossingen te bedenken voor vragen die ze interessant vinden. Met de juiste begeleiding ontdekken jonge mensen zo hun talenten, die zij in de toekomstige samenleving kunnen inzetten. Deze school is daar een mooi voorbeeld van: zij leert kinderen kritisch nadenken over processen en geeft de kinderen vaardigheden mee die essentieel zijn in een snel veranderende maatschappij.”

Timmertafels, een fiets om aan te sleutelen, tablets, zonnepanelen, een moestuin met kas, en diverse leskisten. De kinderen laten het enthousiast zien aan de aanwezigen op deze feestelijke dag. Opvallend is heel veel enthousiasme bij de leerkrachten. Er is een grote betrokkenheid gecreëerd bij ouders en bedrijven in de omgeving. Robbert Smits: “Ik loop de hele dag met een grote smile op mijn gezicht! Dat we deze prijs winnen was totaal onverwacht. Maar we hebben met een grote groep mensen ontzettend veel werk verzet voor ons techniekonderwijs en deze prijs is een grote stimulans om door te gaan op de ingeslagen weg!”

De jury van de TechniekTrofee heeft besloten ook een aanmoedigingsprijs uit te reiken. Op vrijdag 26 juni wordt bekend gemaakt welke basisschool dit is geworden.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden