Laatste nieuws:

HAARLEM, 8 juni 2015 11:37

Tweede landelijke 3D-Print Experience in Haarlem

Op 12 en 13 juni vindt de tweede landelijke 3D-Print Experience plaats in Haarlem. Dat gebeurt bij de 3D Makers Zone op het Haarlemse bedrijventerrein De Waarderpolder. Publiek en bedrijven kunnen er kennis maken met de vele mogelijkheden van deze productiemethode.

De 3D-Print Experience'
De 3D-Print Experience
1/1

Het eerste 3D-event trok vorig jaar ruim drieduizend bezoekers. Op vrijdag is het event gericht op het bedrijfsleven, zaterdag is het publiek tussen 11.00 uur en 18.00 uur welkom. De toegang is gratis.

3D-Print Experience

De 3D-Print Experience is gericht op innovatie, gadgets, kunst, duurzaamheid, design, trends, fashion en architectuur. Centraal staan de nieuwe mogelijkheden die 3D-printing biedt. Het dagprogramma voor ondernemers op vrijdag loopt van 12.30 uur tot 17.00 uur. Op het programma staan verschillende presentaties en live demo's van onder andere geavanceerde 3D-scanapparatuur en 3D-printers.

Ook kunnen ondernemers deelnemen aan een rondleiding en presentatie van de 3D Makers Zone Metropoolregio Amsterdam met aansluitend een netwerkborrel. De professionele Makers Zone in Haarlem is gevestigd aan de Oudeweg 91-95 en richt zich op heel Nederland.

3D-printing voor het grote publiek

Zaterdag 13 juni kan het publiek zelf aan de slag met 3D-printing. Er zijn onder meer demonstraties en workshops voor kinderen. Bovendien worden verschillende 3D- geprinte producten en kunstwerken tentoongesteld. Bezoekers kunnen zichzelf laten scannen waarna een 3D-printer een beeldje uitprint. De 3DPXP is er met name voor hobbyisten, starters, kinderen, onderwijs en kunstenaars. Tijdens verschillende onderdelen kunnen prijzen worden gewonnen, zoals 3D-printers.

De 3D Makers Zone is onderdeel van de door minister Kamp geïnitieerde Smart Industry agenda, vertelt Herman van Bolhuis, één van de organisatoren van het event. “De 3D-industrie maakt in deze regio een geweldige groei door. Zo zijn in één jaar tijd alle bedrijfsunits in de Makers Zone aan de Oudeweg gevuld met nieuwe op 3D-print gerichte ondernemingen.”

Alle programma-informatie is te vinden op www.3DPXP.com. Gebruik de actiecode 3dpxp13jun om gratis te registreren.

bron: ANP

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden