Laatste nieuws:

UTRECHT, 8 juni 2015 11:03

Lead Crystal Technologie-accu’s zijn groene revolutie

De komst van Lead Crystal Technologie (loodkristaltechnologie) heeft een revolutie teweeggebracht in de wereld van de accutoepassingen. Traditionele lood-gebaseerde accu’s werden al in 1859 uitgevonden, maar kenden flink wat nadelen. Lead Crystal Technologie lost vrijwel al deze problemen op.

(Bron: Elektrotechniek 365)'
(Bron: Elektrotechniek 365)
1/1

De uitvinding van de Lead Crystal Technologie betekende een ware revolutie in de toepassing van accu’s. Problemen als milieuverontreiniging, de korte levensduur, de lange oplaadtijd, et cetera zijn met Lead Crystal Technologie aangepakt.

Best of both worlds

De Lead Crystal Technologie combineert een groot aantal voordelen: de accu’s hebben een lange levensduur, zijn zeer efficiënt, zijn uitstekend bestand tegen zowel hoge als lage temperaturen en zijn aanzienlijk veiliger voor het milieu dan de traditionele accu’s.

Een veilige accu zonder vloeistoffen

Een accu die werkt op de loodkristaltechnologie wordt gevormd door loden platen van een kwalitatief hoogwaardige calcium-seleniumlegering en een gepatenteerde elektrolyt die ten hoogste drie procent zuur bevat. Gedurende de eerste lading en ontlading stolt het elektrolyt en neemt de vorm aan van een non-toxische kristallijne stof. Dit leidt tot een accu zonder vloeistoffen die uitzonderlijk goed presteert en tegelijkertijd uitermate vriendelijk is voor de gebruiker én het milieu.

Voordelen

De Lead Crystal Technologie kent voordelen op het vlak van prestaties, duurzaamheid en veiligheid. Wat betreft prestaties valt op dat de Lead Crystal-accu maar liefst tot zo’n 5 000 keer vaker kan worden opgeladen dan de traditionele accu’s. Ook neemt het opladen veel minder tijd in beslag; het gaat ongeveer twee tot drie keer sneller dan bij de ‘oude’ accu’s.

Met betrekking tot veiligheid en milieuvriendelijkheid, valt op dat de Lead Crystal Technologie veel veiliger is omdat hij nauwelijks giftige stoffen bevat en bijna geen explosiegevaar oplevert. Een ander pluspunt is dat deze accu voor 99 procent recyclebaar is.

bron: Elektrotechniek 365

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (7)

5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Frankfurt Am Main (D)
ACHEMA
19 juni 2024 - Metaal Kathedraal, Utrecht
FEDA Business Inspiration Day
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden