Laatste nieuws:

LEIDEN, 28 mei 2015 12:22

Bedrijven bundelen krachten in streven naar nul ongevallen

Jaarlijks vinden er zo'n 200 000 arbeidsongevallen plaats in Nederland. Uit analyse blijkt dat vrijwel al deze ongevallen waren te voorkomen. In navolging van een succesvol Finse netwerk, hebben Nederlandse bedrijven, onder leiding van TNO, het Zero Accidents Netwerk opgericht. Hierin delen bedrijven hun kennis en ervaring met als streven: nul ongevallen.

 '
1/1

8 mei - Wijchen: gewonden bij explosie in spuiterij
7 mei - Kesteren: man overleden bij beknelling
6 mei - Vriezenveen: man gewond bij ontploffing
3 mei - Oosterwolde: dode en elf gewonden na omvallen hoogwerker
(Bron: http://bedrijfsongeval.blogspot.nl/)

Het Finse bewijs

Het Nederlandse netwerk is opgericht naar Fins voorbeeld, waar het netwerk al sinds 2003 succesvol actief is. In de periode 2008 ... 2012 hebben de deelnemende bedrijven een reductie van 46% van hun ongevallen-frequentie gerealiseerd. In de nationale statistieken was die daling slechts 7%.

De nul-ongevallenvisie

"Alle ongevallen kunnen worden voorkomen", dat is het uitgangspunt van de deelnemers aan het Zero Accidents Netwerk. Door actief te werken aan verschillende bedrijfsaspecten, zoals het versterken van managementcommitment, een sterke veiligheidscultuur en innovatieve oplossingen en tools, wordt het aantal ongevallen aanzienlijk teruggebracht, met als streven: nul ongevallen. Tijdens workshops en via persoonlijke contacten delen deelnemers aan het Zero Accidents Netwerk hun kennis en ervaring uit verschillende sectoren.

Over het Zero Accidents Netwerk

Het Zero Accidents Netwerk is een vrijwillig netwerk van bedrijven die zich openlijk committeren aan het streven naar nul ongevallen. De huidige deelnemers zijn: Heijmans, Joh. Mourik & Co. Holding, Koninklijke BAM Groep, Martens en Van Oord Groe, RadioAccess, RDW, Scania Production Meppel, Suiker Unie, Tennet TSO.

http://www.zeroaccidents.nl/

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden