Laatste nieuws:

DIEMEN, 19 mei 2015 09:49

‘Markt moet hoogopgeleide IT’er beter verleiden’

De markt moet hoogopgeleide IT-ers beter verleiden. Dat stelt Yacht naar aanleiding van de aanhoudend groeiende vraag naar specialisten in dit vakgebied. Het aantal openstaande vacatures voor IT-professionals stijgt in het eerste kwartaal van 2015 met 6% tot 39.500, vergeleken met het laatste kwartaal van 2014. IT-professionals worden zich steeds meer bewust van hun luxepositie op de arbeidsmarkt.

'
1/1

Uit het beroepen- en arbeidsmarkt survey (BAS) van Yacht blijkt verder dat de hoogopgeleide IT’er vaker dan de gemiddelde hoogopgeleide ‘latent’ op zoek is naar een nieuwe baan (respectievelijk 60% en 65%), slechts 8% van de IT-professionals is actief op zoek.

Voor latent werkzoekenden is het nóg belangrijker dat een nieuwe baan een duidelijke vooruitgang betekent. Deze groep is immers niet actief op zoek, onderneemt geen concrete stappen en kijkt bijvoorbeeld niet gericht naar vacatures, maar staat wel open voor een goed aanbod.

Beter verleiden

Arco Elsman, Directeur Yacht IT: “De aanhoudend hoge vraag naar IT-professionals, de luxepositie van specialisten op de arbeidsmarkt en de zich snel ontwikkelende IT markt, vraagt het uiterste van bedrijfsleven in hun zoektocht naar goede mensen. Het is zaak IT-professionals pro-actief te benaderen en de markt & hun drijfveren te kennen. Dit verhoogt de kansen om snel in te kunnen spelen op de grillige en hoge vraag”, aldus Arco Elsman, Directeur Yacht IT.”

bron: Yacht

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden