Laatste nieuws:

IRVINE, CALIFORNIë (VS), 18 mei 2015 10:42

Galvaniseren in je garage (video)

Het Amerikaanse bedrijfje Monolith Studio heeft een Kickstarter-campagne gelanceerd voor de Orbit1; een desktop galvaniseermachine. Dankzij een geleidende coating is praktisch elk materiaal te galvaniseren: steen, hout, plastic en meer.

Met de Orbit1 (rechts) is het mogelijk om een brede verzameling aan objecten te galvaniseren.'
Met de Orbit1 (rechts) is het mogelijk om een brede verzameling aan objecten te galvaniseren.
1/1

Galvaniseren, ook wel elektroplating genoemd, is het coaten van een object met een dun laagje metaal. De Orbit1 kan objecten tot 150 x 150 x 200 mm grootte galvaniseren met koper of nikkel. Als Monolith Studio haar Kickstarter-doelen haalt komen hier ook goud, palladium en meer opties bij.

Alles galvaniseren

Om te galvaniseren moet het object wat je wilt coaten elektriciteit geleiden. Bij metalen objecten is dat natuurlijk geen probleem. Maar om ook objecten van rubber of plastic goed te laten geleiden levert Monolith een spuitbus met geleidende verf.

De lijst met dingen die je op deze wijze kunt galvaniseren is enorm: steen, hout, keramiek, planten, rubber, metaal, plastic en was. Omdat de geleidende coating ook werkt met plastic is het ook mogelijk om 3D-prints (van PLA, ABS en HIPS) te galvaniseren. Wat natuurlijk een leuke bijkomstigheid is voor eigenaren van een 3D-printer.

Besturing

Het bedienen van de strak vormgegeven cilindervormige Orbit1 gebeurt door middel van een simpele app, die draait op iOS- en Android-apparaten.

Planning

De Kickstarter-campagne voor de Orbit1 loopt nog tot 19 juni 2015 en de teller staat momenteel op ruim 118.000 dollar. Iets meer dan de helft dus van het beoogde doelbedrag van 200.000 dollar. De Orbit1 zal na succesvolle financiering in het eerste kwartaal van 2016 gelanceerd worden.

De richtprijs van de machine is 2.999 dollar (zo’n 2.600 euro), maar op Kickstarter zijn er nu nog early-bird machines verkrijgbaar vanaf 1.999 dollar voor mensen die de campagne financieel willen steunen.

bron: Kickstarter

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden