Laatste nieuws:

OLDENZAAL, 11 mei 2015 11:41

Succesvolle test aandrijving voor kogelmolen met dubbel tandwiel

WEG heeft met succes laagtoerige synchroonmotoren, aangedreven door frequentieomvormers, getest voor gebruik in zogenaamde ring geared mill’s. WEG is een multinational die oplossingen levert aan de mijnindustrie voor het aandrijven van grote molens, inclusief langzaam- en snellopende motoren, tandwielkasten en frequentieomvormers.

'
1/1

Door onder andere de complexiteit worden deze machines doorgaans individueel getest; bij dit belangrijke project werd echter de volledige eenheid als totaalsysteem voor verzending getest om de bedrijfszekerheid te garanderen, zoals vereist door de toepassing.

Testlaboratorium

Het ongeveer 1000 m² grote laboratorium van WEG is uitgerust met ultramoderne instrumenten en testsystemen. Er werden over een periode van vier weken tests uitgevoerd op twee 30-polige synchroon motoren van 4700 kW, in tegenschakeling met elkaar verbonden en rechtstreeks op de as gekoppeld. Ze werden aangestuurd door de MVW01-middenspanning frequentieomvormers die een stroom produceerden van 1178 A bij 3,3 kV met behulp van een phase-shifting transformator.

De installatie werd getest bij volledige belasting en leverde een koppel van 250.000 Nm aan de motoras, wat meteen werd geregistreerd als de hoogste testbelasting ooit gerealiseerd door een fabrikant van elektrische apparatuur op het zuidelijke halfrond.

Aandrijvingen voor molens

Deze producten maken deel uit van een omvangrijke opdracht voor elektrische motoraandrijvingen voor kogelmolens en semi-autogene maalmolens (SAG) met dubbel en enkel tandwiel. Autogeen vermalen betekent dat het erts in wezen zichzelf fijnmaalt. Dergelijke kogelmolens worden gebruikt voor het malen en verbrijzelen van mijnerts in een grote, roterende trommel.

Het project bestond tevens uit de installatie van een bypass op panelen. Het productenaanbod van WEG voor molens in de mijn- en cementindustrie omvat inductie-, synchroon- en sleepringrotormotoren aangedreven door frequentieomvormers of regelbare weerstanden in geval van een constante snelheid voor molens met enkel of dubbel tandwiel met lastverdeling.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden