Laatste nieuws:

UTRECHT, 30 april 2015 13:25

Pepsi Max lanceert spotje met drone-voetbal (video)

Pepsi lanceert vandaag een wereldwijde reclamespot. Hierin wordt een saai straatvoetbalplein omgetoverd tot een high-tech mini-stadion, compleet met drone en LED licht-effecten.

De drone met een Pepsi-blikje.'
De drone met een Pepsi-blikje.
1/1

Met de nieuwe reclamecampagne wil Pepsi een onverwachte draai geven aan iets gewoons en een ‘geniale’ ervaring creëren. Pepsi richt zich met deze zogeheten ‘Genius’-campagne onder andere op social media. De letterlijke aftrap van de campagne doet de frisdrankfabrikant met het voetbalspotje.

Drone Football

In het spotje wordt een gewoon potje voetbal van een groep vrienden speciaal gemaakt door een drone die onverwachts een unieke bal dropt. Hierna ontstaat een LED-lichtspektakel dat het voetbalveld opleukt met allerlei effecten. De drone fungeert zelfs als scheidsrechter en geeft ook een gele kaart aan een speler na een forse overtreding.

De spot is gefilmd door regisseur Scott Lyon, die het verhaal filmde met drones én met vaste camera’s, waardoor de kijker het spel vanuit alle mogelijke standpunten kan volgen. De korte film werd real-time opgenomen in Barcelona met een groepje lokale voetballers. De reacties van buren en omstanders in de spot zijn volgens Pepsi dan ook volledig authentiek.

Pepsi Max groeit

Volgens Kristin Patrick, senior vice president en chief marketing officer van Pepsi is Pepsi Max een belangrijk en groeiend merk binnen het portfolio. “Met de Genius campagne beantwoorden we aan de leefwereld van de Pepsi fans, die wanneer er iets onverwachts gebeurt, nog spannender wordt”, aldus Patrick.

Voor Julien Galand, Marketing Manager Pepsi Benelux, is deze nieuwe campagne het startschot om de colafrisdrank zonder suiker als merk naar voren te brengen: “Pepsi Max heeft in Nederland een groeiende fanbase. De Genius-campagne biedt onze fans dit seizoen – zowel online als offline – unieke ervaringen en content.”

Naast aanwezigheid op festivals in Nederland en Europa, is Pepsi Max door heel Nederland te proeven via een grootschalige samplingcampagne.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden