Laatste nieuws:

WAGENINGEN, 30 april 2015 11:38

Top introduceert goed reinigbaar systeem voor voedingsindustrie

Top heeft een nieuwe standaard ontwikkeld voor hoogwaardige, hygiënische transportbanden voor levensmiddelenproductiebedrijven. De banden zijn zo ontworpen dat alle kritieke plaatsen zeer makkelijk schoon te houden zijn, waardoor verontreiniging makkelijk kan worden voorkomen.

'
1/1

Transportbanden zijn te vinden in vrijwel ieder productiebedrijf in de voedingsindustrie. Vanuit kostenoogpunt zijn transportsystemen de afgelopen decennia steeds goedkoper geworden, terwijl er weinig ontwikkeling is geweest op het gebied van hygiëne. Hierdoor zijn de meest gebruikte transportbanden slecht te reinigen, waardoor ze de zwakke schakel in de voedselveiligheid binnen een productielijn vormen.

Goed te reinigen transportband ontwerpen

Omdat goed reinigbare transportbanden vrijwel niet te krijgen zijn, heeft Top het initiatief genomen om de transportband opnieuw te ontwerpen, volgens de laatste richtlijnen voor hygiënisch design. Daarin is alles gericht op reinigbaarheid: de afdichtingen, randjes en lasnaden zijn van hoge kwaliteit zodat er geen oneffenheden zijn die kunnen zorgen voor ophopingen en dus voor bacteriegroei.

Onnodige overkappingen zijn achterwege gelaten. Overkappingen worden vaak toegepast om vervuiling tegen te gaan, terwijl het vuil zich juist ophoopt achter de overkapping, waar het moeilijk te reinigen is. Die schijnveiligheid is hier vermeden.

Bederfelijke voedingsmiddelen transporteren

De hygiënische transportbanden zijn vooral bedoeld voor transport van onverpakte, bederfelijke producten met een hoge wateractiviteit, zoals groente, fruit, vlees, vis, brood en kaas. Met deze band kunnen producenten voedselveiligheidsrisico’s tot een minimum beperken.

De transportband kan in elke situatie op maat worden ingepast. De eerste hygiënisch ontworpen banden zijn inmiddels uitgeleverd. TOP zal samen met enkele ontwikkelpartners binnen enkele maanden met een webwinkel komen waar de transportbanden gemakkelijk besteld kunnen worden

bron: Top

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (3)

4 oktober 2022 - Stuttgart
Motek
16 november 2022 - Tiel
Nationale Cobot Dag
30 november 2022 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden