Laatste nieuws:

NANJING (CHINA), 23 april 2015 11:47

Solar Impulse 2 landt in China

Op 21 april landde de Solar Impulse 2 in Nanjing, China. Dit is de zesde tussenstop in de wereldreis van het zonnevliegtuig. Na een korte voorbereidingstijd zal het vliegtuig de Grote Oceaan overvliegen, wat een historische vlucht moet gaan worden.

De landing in Nanjing, China 's avonds om 11.28 uur lokale tijd.'
De landing in Nanjing, China 's avonds om 11.28 uur lokale tijd.
1/1

Op 9 maart 2015 steeg de Solar Impulse op uit Abu Dhabi. Het vliegtuig vliegt geheel op zonne-energie en de bedoeling is om in etappes de hele wereld rond te vliegen. Tot nu toe maakte de Solar Impulse tussenstops in Oman, India (in Ahmedabad en Varanasi). Via Myanmar vloog het vliegtuig door naar Chongqing (China) en is deze week dus aangekomen in Nanjing.

Bertrand Piccard: “Mijn taak als piloot was relatief makkelijk. Alleen de voorbereidingen bleken een uitdaging voor ons team van weerspecialisten en engineers van SI’s partner Altran in het controlecentrum in Monaco.” Volgens Piccard werden verschillende strategieën uitvoerig gesimuleerd. Zo werden de ideale pitstops uitgedacht en zelfs verschillende snelheden en vlieghoogtes berekend.

“Gedurende het hele proces waren de Chinese autoriteiten uiterst behulpzaam en open-minded wat betreft onze ideeën. We zijn verbaasd over de kracht van ons team en de bereidheid van onze partners om ons het doel te helpen bereiken: de eerste vlucht rond de wereld zonder brandstof”, aldus Piccard.

Lange etappe voor de boeg

De reis naar China was ook technisch gezien essentieel, omdat de systemen verfijnd konden worden als voorbereiding op de lange vlucht over de Stille Oceaan. Begin mei staat deze belangrijke etappe gepland. Wanneer het vertrek precies zal zijn is afhankelijk van gunstige weersomstandigheden.

De vlucht van China naar de VS zal betekenen dat het zonne-vliegtuig vijf aaneengesloten dagen en nachten zal moeten vliegen. Een prestatie die nog nooit is gehaald met een zonnevliegtuig.

Mede-oprichter van het Solar Impulse team en piloot André Borschberg noemt Nanjing een keerpunt in de missie: “Hier komt het voor ons als piloten allemaal samen na de start van dit project twaalf jaar geleden. Dit is het moment van de waarheid waarop alle technische en menselijke uitdagingen overwonnen zullen moeten worden.”

In mei zullen we weten of de historische vlucht van Nanjing naar Hawaii gaat lukken.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden