OTTAWA (CANADA), 20 april 2015 13:56

Robot maakt poëtische treinreis door Canada

KulturBot is een robot die van 18 tot en met 26 april een reis maakt door Canada met de PoeTrain. Onderweg hangt de robot lekker rond met dichters, muzikanten en treinliefhebbers van vlees en bloed. KulturBot zal onderweg ook regelmatig poëzie schrijven.

De Great Canadian PoeTrain Tour reist van Ottawa naar Vancouver. Onderweg zal de tour tussenstops maken te Toronto en Edmonton. Vanaf Toronto zal de KulturBot 3.0 meereizen met het kunstenaarsgezelschap.

KulturBot 3.0

De robot is gemaakt door Dr. David Harris van McMaster University en Dr. Frauke Zeller van Ryerson University. Eerder maakten de wetenschappers al de ‘Hitchbot’, een robot die meelift met autobestuurders en zo een reis aflegt.

De KulturBot is een zogeheten ‘zelf-publicerende’ robot. Hij maakt ‘gevonden’ poëzie, afgeleid van het werk van de geograaf en bonthandelaar David Thompson. Een voorbeeld van een gedicht wat KulturBot voordroeg aan de Toronto Star:

men had worn
by our oldest hunter
only six hundred miles
of Great Britain and Women.

De robot is gemaakt van stofzuigeronderdelen, een vergiet, citroenpers en printeronderdelen. Eerdere versies van de KulturBot leverden kunstrecensies in musea en galerieën.

Volg KulturBot via Facebook en Twitter.

Foto's:

Robot maakt poëtische treinreis door Canada

De KulturBot in al zijn glorie.

© Aandrijvenenbesturen.nl