Laatste nieuws:

DEN HAAG / ZOETERMEER, 13 april 2015 11:48

Tweede Kamer dringt aan op verdere lastenverlaging REACH

Op initiatief van Remco Dijkstra (VVD) heeft de Tweede Kamer dinsdag 7 april een motie aangenomen waarin wordt aangedrongen op verdere kostenverlaging van REACH voor álle bedrijven.

'
1/1

Hiermee gaat de Kamer een stap verder dan staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu had voorgesteld. De bewindsvrouw had een rapport aan de Tweede Kamer gestuurd met 23 voorstellen voor verbetering van REACH.

Reactie FME

FME vindt het een goede zaak dat de Tweede Kamer dit signaal afgeeft. Beleidsadviseur Robert van Beek: “Onze inzet is steeds geweest dat REACH eenvoudiger en goedkoper moet worden voor alle bedrijven. Daar heeft Ineke Dezentjé Hamming ook op aangedrongen in haar brief uit februari aan de staatssecretaris van I&M.”

FME blijft overigens pleiten voor het afschaffen van art. 33 in REACH. Dit artikel bevat een volgens FME onuitvoerbare communicatieverplichting van gevaarlijke stoffen in producten.

REACH

Omdat REACH gebaseerd is op Europese milieuregels kan Nederland niet alle oplossingen zelfstandig uitvoeren. Hiervoor moeten in Brussel afspraken worden gemaakt met de Europese Commissie en met andere lidstaten.

Van Beek: “FME zal de Nederlandse aanpak zoveel mogelijk steunen en bepleiten via onze kanalen in Brussel. De maatregelen die het kabinet wél op nationaal niveau kan uitvoeren, zullen we monitoren. Waar mogelijk leveren we onze bijdrage aan de uitvoering.”

bron: FME

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

DIS Sensors

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

EUCHNER (Benelux) BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden