Laatste nieuws:

ETTEN-LEUR, 13 april 2015 09:30

Drone met asperges neergestort (video)

Een drone die woensdag 8 april de eerste asperges van het jaar van het veld naar de Markt in Etten-Leur moest transporteren, is neergestort.

Geroosterde asperges in Etten-Leur (Bron: Omroep Brabant)'
Geroosterde asperges in Etten-Leur (Bron: Omroep Brabant)
1/1

Dat meldt Omroep Brabant. Roland Peijnenburg van sterrenrestaurant De Zwaan had het onbemande vliegtuigje ingezet om het aspergeseizoen feestelijk te openen.  Onderweg werd nog een prima tussenlanding gemaakt om de lege accu van de drone te vervangen. De take-off die daarop volgde, eindigde dramatisch voor zowel de aspergekoning als de keukenprins.

De drone stortte neer en brandde geheel uit, met alle asperges aan boord. Waarschijnlijk werd de crash veroorzaakt door een technisch mankement. De feestelijke proeverij van de eerste asperges ging die middag ‘wegens omstanigheden' niet door. 

Gilbert Sweep van aspergeboerderij de Santpuy in Etten-Leur levert al 25 jaar de eerste asperges aan De Zwaan. Dat gebeurt telkens op bijzondere wijze; zo werden eerder een luchtballon en een racewagen ingezet.

Bron: Omroep Brabant/Nu.nl

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden