Laatste nieuws:

MIAMI, FLORIDA (VS), 7 april 2015 13:08

3D-geprinte viool met twee snaren

Het zal dan geen Stradivarius zijn, maar de viool op de foto is op zijn manier nogal indrukwekkend. Ten eerste is hij gemaakt met een 3D-printer en heeft hij slechts twee snaren. En verder ziet hij er uit als een instrument uit een verre science-fiction toekomst.

'
1/1

De Piëzo-elektrische Viool (zoals hij officieel heet), is bedacht door Eric Goldemberg en Veronica Zalcberg,  twee architecten, die vonden dat de uitdagingen in hun dagelijkse werk niet zoveel verschilden van die van componisten en musici. Dat was de stimulans voor deze creatie. Hij kan bovendien door ‘iedereen’ worden bespeeld, ondanks het nogal agressieve uiterlijk.

Een van de ontwerpers zegt dat het verschil tussen het geluid van dit instrument en dat van de traditionele viool vergelijkbaar is met het klankverschil tussen de klassieke gitaar en de Gibson Les Paul. Dat wil zeggen; het is vergelijkbaar, maar ook behoorlijk anders.

Wie hem wil proberen, kan even heen en weer naar New York: op 16 en 17 april is hij te zien op de Inside 3D Printing conferentie in het Javits Center in Manhattan. Naast de viool toont ontwerpbureau Monad Studio een interpretatie van andere instrumenten, zoals een cello, een monobarasitar en een kleine en een grote didgeridoo. En misschien nog wel mooier: tijdens de hele conferentie bespeelt een telkens variërende groep muzikanten de instrumenten.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden