Laatste nieuws:

CHICAGO, ILLINOIS (VS), 26 maart 2015 13:59

Wereldwijde verkoop industriële robots door het dak

‘De wereldwijde vraag naar industriële robots in 2014 bereikte voor het eerst meer dan 200.000 eenheden', vertelt Arturo Baroncelli, president van de International Federation of Robotics IFR maandag in Chicago. Grootste aanjager van de groei was opnieuw de auto-industrie, gevolgd door de elektronica-industrie.

De wereldwijde vraag naar industriële robots in 2014 bereikte voor het eerst meer dan 200.000 eenheden.'
De wereldwijde vraag naar industriële robots in 2014 bereikte voor het eerst meer dan 200.000 eenheden.
1/1

Op basis van de voorlopige resultaten van de wereldwijde statistieken van industriële robots, schat IFR dat er ongeveer 225.000 robots werden verkocht in 2014 en dat is 27 procent meer dan in 2013. De belangrijkste impulsen kwamen uit Azië, met name uit China en Zuid-Korea. In totaal werden ongeveer 140.000 eenheden verkocht in de hele regio, veruit het hoogste volume ooit gemeten.

De verkopen aan de Verenigde Staten en Europa bereikten ook nieuwe piekniveaus. Er zijn geen cijfers bekend van de verkopen in Nederland. De laatste dichtsbijzijnde cijfers zijn die over 2013 en dan nog van de Benelux. IN 2013 werden er 1.900 robots verkocht in de Benelux. Leden binnen de IFR zijn Valk Welding en Codian Robotics (Leverancier pick and place robots)

China en Zuid-Korea op de top

De robot-omzet steeg in alle belangrijke markten. China was weer veruit de grootste bestemming van industriële robots in 2014. Ongeveer 56.000 stuks werden er daar verkocht, 54 procent meer dan in 2013. Daarvan werden er 16.000 geleverd door Chinese producenten en dus de resterende 40.000 door internationale robotproducenten.

Vanwege de grote investeringen in de Zuidkoreaanse auto-industrie was dat land de op een na grootste bestemming met ongeveer 39.000 robots, gevolgd door Japan, de Verenigde Staten en Duitsland. De vijf grootste robotmarkten vertegenwoordigen 75 procent van de totale verkopen in 2014.

Voor Nederland zijn er voor 2014 geen cijfers bekend van de aantallen verkochte robots. De laatste cijfers zijn die over 2013 en dan nog voor de gehele Benelux. In dat jaar werden er 1.900 robots verkocht in de Benelux.

Europa

Voor Europa participeert de European Robotics Association EUnited Robotics uit Brussel in de IFR. Leden van EUnited Robotics zijn de volgende robotproducenten. ABB Robotics (Zweden), BlueBotics SA (Zwitserland), Comau (Italië), Güdel (Zwitserland), ISRA Vision AG (Duitsland), KUKA (Duitsland), Reis Robotics (Duitsland), Schunk GmbH & Co KG (Duitsland), Spinea (Slowakije) en Sumitomo Cyclo Drive (Duitsland). Partners in de EUnited Robotics zijn het Fraunhofer-Institut f. Produktionstechnik u. Automatisierung (IPA), German Aerospace Center (DLR) en de Technische Universität München (TUM).

International Federation of Robotics - IFR

European Robotics Association EUnited Robotics

Worldwide 

bron: Vraag en Aanbod

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden