Laatste nieuws:

HANNOVER (DUITSLAND), 19 maart 2015 12:28

Presentatie verticale integratie van data tijdens Hannover Messe

Op de Hannover Messe 2015 (13-17 april) presenteren Eplan, Rittal en Phoenix Contact samen de volledige verticale integratie van data in het engineerings- en productieproces. Beursbezoekers ervaren hier hoe productdata ontstaan, hoe deze voor de productie van virtuele prototypen worden gebruikt en hoe de gegevens via gestandaardiseerde interfaces worden doorgegeven tot aan de productie.

'
1/1

‘From the Top Floor to the Shop Floor’. Dit motto staat voor het gezamenlijke streven van Eplan, Rittal en Phoenix Contact, drie leveranciers van systemen voor engineering, schakelkast- en automatiseringstechniek. Het technologienetwerk ‘Smart Engineering and Production 4.0’ toont op de beursstand D28 in hal 8 het geïntegreerde, geautomatiseerde proces van digitale artikelen in de engineering tot aan de productie.

Beursbezoekers ervaren aan de hand van een voorbeeldschakelkast hoe de gegevens van een complete, virtuele productbeschrijving via gestandaardiseerde interfaces vanaf de ontwikkeling naar het productieproces stromen. Tot aan de inbedrijfstelling, bediening en het onderhoud van de installatie kan deze digitale productbeschrijving gedurende de volledige levenscyclus van het product worden gebruikt.

Industrie 4.0-gedachte

“Op basis van een virtueel prototype en een volledig digitale beschrijving van alle componenten creëren wij de voorwaarden voor de productie van individuele industriële producten. Het is gericht op een partijgrootte van 1 en speelt in op de eisen van de Industrie 4.0-gedachte,” zegt Maximilian Brandl, directievoorzitter van Eplan.

Dr. Thomas Steffen, manager Onderzoek en Ontwikkeling bij Rittal: “Om de processen voor waardecreatie in de industrie nog efficiënter te maken, zijn hoogwaardige technische productgegevens en consequent gestandaardiseerde engineeringsprocessen noodzakelijk.”

Roland Bent, manager bij Phoenix Contact: “Met als voorbeeld een echt, sterk geautomatiseerde productie van een enkele partijgrootte laten wij zien wat de daadwerkelijke mogelijkheden van geïntegreerde digitalisatie en volledige integratie van data zijn, en dat over alle afdelingen en systemen heen. Wij willen tastbaar maken hoe in de toekomst wordt ontwikkeld en geproduceerd.”

Hannover Messe 2015

Op beursstand D28 van het technologienetwerk in hal 8 kunnen bezoekers van de Hannover Messe zowel de digitale artikelgegevens, geïntegreerde processen en systemen als de gestandaardiseerde interfaces live ervaren. Vijf stations tonen daar een voorbeeld van de digitale beschrijving van een eindproduct, de engineering met een voorbeeld van de schakelkastopbouw, de NC-ondersteunde mechanische bewerking van componenten en de geautomatiseerde en intelligente confectionering van modulen.

Zo wordt het idee achter Industrie 4.0 duidelijk zichtbaar en krijgt de bezoeker een compleet beeld van de digitale datawereld voor de intelligente, industriële productie van de toekomst.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden