Laatste nieuws:

DELFT, 9 maart 2015 11:57

NPR 5310 herzien, norm voor photovoltaïsche systemen toegevoegd

De Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) 5310 is herzien. Blad 39 over de aanduiding van geleiders is gewijzigd, en twee nieuwe bladen zijn toegevoegd, waaronder een bepaling over photovoltaïsche systemen.

Door de toenemende populariteit van photovoltaïsche systemen in de markt krijgen installateurs steeds vaker te maken met zonnepanelen als onderdeel of als uitbreiding van de elektrische installatie.'
Door de toenemende populariteit van photovoltaïsche systemen in de markt krijgen installateurs steeds vaker te maken met zonnepanelen als onderdeel of als uitbreiding van de elektrische installatie.
1/1

Nieuw toegevoegd is blad 64: ‘Beproeven van niet-instelbare toestellen voor aardlekbeveiliging’. Dit blad geeft aanwijzingen voor het uitvoeren van beproevingen voor de eerste of periodieke inspectie van aanwezige toestellen voor aardlekbeveiliging. Het blad gaat ook in op achtergronden van de verschillende aanspreektijden, aanspreekstromen van de aardlekbeveiliging en op de toepassing van de verschillende typen toestellen voor aardlekbeveiliging.

Aansluiten van PV-systemen

Daarnaast is blad 65: ‘Aansluiten van PV-systemen’, toegevoegd. Door de toenemende populariteit van photovoltaïsche systemen in de markt krijgen installateurs steeds vaker te maken met zonnepanelen als onderdeel of als uitbreiding van de elektrische installatie.

Blad 65 sluit aan bij deze markttrend en geeft informatie over de eigenschappen en risico’s van PV-systemen.

Verder wordt de architectuur van PV-systemen en de verschillende omvormertypen uitgelegd, en is met behulp van een beslisdiagram de keuze voor het toestel voor aardlekbeveiliging te bepalen. Het blad maakt duidelijk hoe de installateur veilig om kan gaan met DC, en behandelt aspecten als aarding en brandveiligheid. Enkele praktijksituaties worden besproken in uitgewerkte voorbeelden.

Uitgebreide informatie over de oplevering van PV-systemen, de opleveringsinspectie en de bijbehorende metingen en beproevingen aan de AC- en DC-installatie maakt dit blad compleet. Het blad beperkt zich tot PV-systemen met een uitgangsvermogen tot 5 kVA die zijn gekoppeld aan het laagspanningsnet en zonder lokale opslag van energie.

bron: NEN

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden