ENSCHEDE, 23 februari 2015 11:24

Beatrix en Mabel bij uitreiking Prins Friso Ingenieursprijs op 18 maart

Het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs (KIVI) reikt op 18 maart 2015 de eerste Prins Friso Ingenieursprijs uit aan de Ingenieur van het Jaar. Dit gebeurt in bijzijn van Prinses Beatrix en Prinses Mabel. De finalisten zijn ir. Gijs van den Boomen, ir. Allard van Hoeken MBA en dr. ir. Yvo Saanen. De prijs wordt uitgereikt op de Universiteit Twente in Enschede.

Ingenieurs die zich onderscheiden in innoverend vermogen, ondernemerschap, persoonlijkheid en maatschappelijke impact, komen in aanmerking voor de jaarlijkse Prins Friso Ingenieursprijs. Met deze prijs wil KIVI de meerwaarde van ingenieurs voor de maatschappij zichtbaar maken en hen hiermee een podium bieden. De winnaar van de prijs mag zich een jaar lang Ingenieur van het Jaar noemen.

Ingenieur Friso

Prins Friso was ingenieur werktuigbouwkunde en lucht- en ruimtevaarttechniek. Hij bewoog zich nadrukkelijk op het snijvlak van ingenieurswetenschappen en maatschappij. Zijn inspirerende nalatenschap aan de ingenieurswereld maakt het bijzonder passend om de Ingenieur van het Jaar vanaf 2015 te eren met de Prins Friso Ingenieursprijs. Tevens was Prins Friso zeer gewaardeerd lid van KIVI.

De eerste keer

De eerste Prins Friso Ingenieursprijs wordt op de Dag van de Ingenieur op 18 maart 2015 op de Universiteit Twente uitgereikt in aanwezigheid van de twee prinsessen.

bron: KVI

Foto's:

Beatrix en Mabel bij uitreiking Prins Friso Ingenieursprijs op 18 maart

Prinses Beatrix en Prinses Mabel

© Aandrijvenenbesturen.nl