Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 16 februari 2015 12:04

Subsidiekansen voor innovatieve FME-bedrijven in Oost-Nederland

Er komt dit jaar een aantal subsidies beschikbaar voor innovatieve Gelderse en Overijsselse MKB-ondernemingen. Vanaf 16 februari kunnen ondernemers een innovatievoucher aanvragen voor de eerste subsidiemogelijkheid. De definitieve wettekst voor deze subsidie wordt nog gepubliceerd, maar er wordt beoordeeld op basis van ‘wie het eerst komt…’, dus tijdig handelen is belangrijk.

'
1/1

In de innovatievoucher komt te staan dat de MKB-ondernemer een positief advies moet hebben van een kennispartner (zie www.op-oost.eu). Om in aanmerking te komen voor een subsidie moet er onder meer aan de volgende voorwaarden worden voldaan:

  • Het bedrijf moet actief zijn in de sectoren Agro & Food, Health, High Tech Systemen & Materialen of Energie- en Milieutechnologie, of gecombineerd met onder meer de (ondersteunende) sectoren ICT, Water en Maakindustrie.

  • Subsidiabele activiteiten vallen in twee categorieën:

  1. Verrichten van industrieel onderzoek, experimentele ontwikkeling of een haalbaarheidsstudie.
  2. Ontwikkeling van een business case ten behoeve van de voorgenoemde activiteiten.

Voor de activiteiten in categorie 1 bedraagt de subsidie 50% van de subsidiabele kosten, tot een maximum van €50.000,-. Voor de activiteiten in categorie 2 bedraagt de subsidie 50% van de subsidiabele kosten, tot een maximum van €10.000,-.

Let op: alleen door derden gemaakte kosten (facturen) zijn subsidiabel.

Kijk voor meer informatie op de website van FME.

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (1)

29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden