Laatste nieuws:

DEN HAAG, 16 februari 2015 10:40

Koning op werkbezoek bij Brabantse hightechbedrijven

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander heeft onlangs met minister Kamp van Economische Zaken een werkbezoek gebracht aan hightechbedrijven en startups in de regio Eindhoven. Het bezoek stond in het teken van technologische innovatie en het belang daarvan voor bedrijven, voor werkgelegenheid en voor de groei van de Nederlandse economie.

(foto; Ministerie van Economische Zaken, Rene de Gilde) '
(foto; Ministerie van Economische Zaken, Rene de Gilde)
1/1

De koning en minister Kamp begonnen het werkbezoek bij Prodrive Technologies op het Science Park in Son. Dit snelgroeiende bedrijf met ruim 600 werknemers onderscheidt zich door het ontwerpen van ingenieuze mechanische en elektronische onderdelen. Deze onderdelen worden bovendien geproduceerd in eigen beheer. Prodrive is daarmee een belangrijke toeleverancier voor de machines van bijvoorbeeld ASML en voor de medische producten van Philips Healthcare. Tijdens de rondleiding door het bedrijf werd de koning door directie en medewerkers geïnformeerd over de productietechnieken en toepassingen. Aansluitend schoven vertegenwoordigers aan van TNO, van FNV en van het Summa college, een ROC uit Eindhoven. Met hen werd gesproken over de noodzaak van vernieuwing en scholing binnen bedrijven. Ook ging het over de benutting van robotisering voor de versterking van de Nederlandse economie.

Vervolgens bracht Koning  Willem-Alexandersamen met minister Kamp een bezoek aan StartupBootCamp op de High Tech Campus in Eindhoven. In dit programma krijgen jaarlijks circa tien startups na strenge selectie de kans om drie maanden te werken aan de groei van hun bedrijf. De ambitieuze ondernemers komen uit alle delen van de wereld. In StartupBootCamp staan meer dan 200 mentoren uit de top van het bedrijfsleven en de wetenschap klaar om de starters te helpen met kennis, contacten en ervaring. De koning ontving presentaties van drie ondernemers over hun bedrijf en hun toekomstplannen.

Zo toonde ondernemer Stijn Stumpel van Startup Manus Machina een slimme handschoen waarmee robots en games bestuurd kunnen worden. Vervolgens gingen de koning en de minister in gesprek met de jonge ondernemers en hun mentoren over het ondernemersklimaat in Nederland. Gesproken werd onder andere over de ondersteuning die ondernemers vanuit banken en de overheid krijgen bij financiering en investeringsplannen. Ten slotte kwam ook het werk van startupambassadeur Neelie Kroes nog aan bod. Op initiatief van minister Kamp is zij door het kabinet benoemd om Nederland nadrukkelijker op de kaart te zetten voor startups. Zij doet dit met het initiatief StartupDelta, dat begin dit jaar is begonnen.

Het bezoek is onderdeel van een reeks werkbezoeken van de koning met ministers, waarbij de desbetreffende bewindspersoon een deel van het werkterrein van zijn ministerie laat zien

Van onze partners meer (0)...

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden