Laatste nieuws:

TOKIO (JAPAN), 12 februari 2015 12:20

Pratende ruimte-robot terug op Aarde (video)

Na 18 maanden in de ruimte is Kirobo, een kleine pratende Japanse robot, terug op Aarde. Kirobo was de eerste robot in de ruimte die een gesprek hield met een astronaut.

'
1/1

Kirobo is ruwweg even groot als een chihuahua. De mini-robot liftte mee op een vrachtvlucht van het International Space Station (ISS) die nu is geland in de Stille Oceaan.

Reislustige robot

In augustus 2013 verliet Kirobo de aarde. Hij was geprogrammeerd om te communiceren in het Japans en een opname te maken van zijn conversaties met Koichi Wakata, de eerste Japanse astronaut-gezagvoerder op het ISS.

De robot was onderdeel van een studie gericht op onderzoek naar hoe een niet-menselijke metgezel emotionele support kan bieden aan mensen die lange tijd geïsoleerd leven.

Kawaii

Het schattige uiterlijk van de robot is bewust zo vormgegeven. “We willen dat mensen met Kirobo kunnen communiceren en zich met hem verbonden kunnen voelen. Daarom hebben we hem een schattige en menselijke verschijning gegeven”, aldus de makers van Kirobo.

Kirobo is een samenwerkingsverband tussen verschillende Japanse bedrijven, waaronder Toyota Motor en reclamebureau Dentsu.

bron: Phys.org

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
28 mei 2024 - 's-Hertogenbosch
Power Electronics & Energy Storage
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vision, Robotics & Motion
10 juni 2024 - Franfurt Am Main (D)
ACHEMA
1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden