Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 9 februari 2015 12:24

Energie uit water biedt kansen voor Nederlands bedrijfsleven

De komende decennia zal het Nederlandse energiesysteem verder moeten verduurzamen in het kader van internationale klimaatdoelstellingen. Deze energietransitie houdt in dat er minder energie wordt opgewekt uit fossiele brandstoffen en meer met duurzame energiebronnen zoals wind, zon, maar ook water.

'
1/1

Het gaat bijvoorbeeld om energie uit getijden en golven op zee, zoutgradiënten of temperatuurverschillen, afvalwater of biomassa gekweekt in het water.

Kansen

De kansen in Nederland voor energie uit water technologieën zijn reëel en ook is het Nederlandse bedrijfsleven sterk gepositioneerd om hierin internationaal een rol van betekenis te spelen. Zo hebben Nederlandse bedrijven een belangrijk marktaandeel in de offshore industrie en ook de sterke internationale reputatie van Nederland op het gebied van deltatechnologieën zou kansen kunnen bieden voor cross-overs. Voor onze eigen energiemarkt bieden water en energietechnologieën nieuwe kansen zoals het bijdragen aan duurzame basislast en van mogelijkheden voor flexibiliteit en energieopslag. Bijgaande download is een samenvatting van een onderzoek naar de kansen voor het Nederlands bedrijfsleven.

Seminar over Energiedijken

Op 20 februari a.s. organiseert Energising Deltas een seminar over energieopweking uit water. Verschillende sprekers gaan in op de vraag hoe we onze vermaarde deltatechnologie gaan verrijken met energieopwekking uit water. Zowel energie uit stromend water als uit zoet-zout gradiënten. Een conferentie vlakbij de Afsluitdijk, waar deze transformatie naar een energiedijk tussen 2017 en 2020 zal plaatsvinden. Naast technische aspecten gaan we in op beleid- en beheervraagstukken en hoe we het energiedijkconcept in binnen- en buitenland kunnen vermarkten. Tijdens de conferentie openen de gedeputeerden Bond van Noord-Holland en Konst van Fryslân de spuistroominstallatie van het Tidal Testing Centre en het FME lidbedrijf Tocardo.

Aanmelden kan via deze link.

bron: FME

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden