Laatste nieuws:

SHANGHAI (CHINA), 5 februari 2015 10:07

Drone bezorgt Chinese thee tegen menstruatiepijn (video)

Het Chinese internetbedrijf Alibaba test deze week (van 4 t/m 6 februari) in China een nieuwe manier van thee-bezorging: via drones.

'
1/1

De webwinkel Taobao, eigendom van Alibaba, doet de test met het bezorgen van een select aantal producten. Deze 3-daagse pilot omvat het bezorgen van gemberthee met bruine suiker; een theesoort die vooral veel gebruikt wordt voor het verlichten van menstruatiekrampen. De test wordt door Taobao gedaan in samenwerking met Shanghai YTO Express.

Gewichtslimiet

De drones die Alibaba gebruikt kunnen maximaal een gewicht van 340 gram bezorgen. De bezorging vindt binnen een uur na bestelling plaats, mits de ontvanger binnen een bepaalde straal van een van de distributiecentra van de webshop woont. Distributie wordt uitgevoerd in de Chinese steden Guangzhou, Beijing en Shanghai.

Concurrentie

Een ander groot Chinees logistiek bedrijf, SF Express, voert al sinds 2013 interne tests uit met drones. De service van Taobao en YTO is echter voor zover wij weten de eerste publieke test met drone-bezorging in China.

bron: Tech in Asia

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden