Laatste nieuws:

DEN HAAG, 5 februari 2015 09:03

Nationaal techniekfestival op RDM Rotterdam (video)

Op 13 en 14 maart 2015 vindt het techniekfestival Nederland innoveert (NLi) op RDM Rotterdam plaats: een gratis toegankelijk techniekfestival dat een podium biedt voor de mooiste innovaties en technische droombanen van eigen bodem. NLi beoogt scholieren, studenten en young professionals te inspireren met de mogelijkheden, uitdagingen en maatschappelijke relevantie die techniek biedt.

'
1/1

Het programma van NLi is afwisselend en divers. Tal van kopstukken uit de branche spreken over de cruciale rol van techniek en innovatie in combinatie met hun droomprojecten. Zo vertelt Deltacommissaris Wim Kuijken over hoe de innovaties van het Deltaplan 21e eeuw de extremen van de natuur kunnen opvangen. Afgelopen Prinsjesdag presenteerde hij het nieuwe Deltaprogramma aan de Tweede Kamer.

Rogier van der Heide, voormalig chief design officer bij Philips Lighting en artistiek directeur van het Amsterdam Light Festival deelt zijn grensverleggende lichtdromen. Schout-bij-nacht Rob Bauer vertelt waarom innovatie in het leger een kwestie van leven en dood kan zijn. Ook legt Estec-engineer Joe Zender uit hoe je een ruimtesonde na een reis van 10 jaar op een door de ruimte suizende komeet laat landen.

Dagelijks worden nieuwe sprekers toegevoegd aan het programma, dat bekend wordt gemaakt via nederlandinnoveert.com. Op het festivalterrein vinden pitches van technologische startups plaats. Voor bezoekers die de handen uit de mouwen willen steken, zal RDM Makerspace beide dagen verscheidene workshops geven, zoals 3D printing en Internet of things. Ook wordt tijdens NLi de nieuwste samenwerking tussen Port of Rotterdam en Yes!Delft geïntroduceerd. Het festival sluit af met de bekendmaking van de winnaar van een ruimtereis met XCOR Aerospace.

RDM Rotterdam

Nederland innoveert vindt plaats op het terrein van RDM Rotterdam: de etalage van de Rotterdamse haven, waar techniek op een aantrekkelijke manier zichtbaar wordt gemaakt. De voormalige werf van de Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM) biedt nu plaats aan onderwijs, onderzoek en ondernemers. Zij werken hier samen aan nieuwe ideeën en initiatieven die leiden tot succesvolle innovaties. Een voorbeeld hiervan is de onderzeebootloods.

RDM Rotterdam wordt vormgegeven door het Havenbedrijf Rotterdam in samenwerking met Hogeschool Rotterdam. Nederland innoveert is het eerste festival dat plaatsvindt op RDM Rotterdam.

Uitstroom technische studenten

Technische studenten en werknemers zijn van cruciaal belang voor innovatie en economische groei in Nederland. Bedrijven hebben nu al te maken met tekorten aan technisch personeel. In samenwerking met de andere organisaties die zich op deze problematiek richten, toont NLi carrièreperspectief aan professionals, starters en studenten die al voor techniek hebben gekozen. Daarmee wil NLi de uitstroom uit de techniek beperken door te zorgen dat technische studenten ook daadwerkelijk in een technische functie aan de slag gaan en technische professionals bij een carrièrestap opnieuw voor een (inhoudelijk) technische functie kiezen.

Nederland innoveert is een initiatief van Winkelman Van Hessen. De partners van Nederland innoveert zijn: Ministerie van Economische Zaken, Platform Bèta Techniek, Gemeente Rotterdam, RDM Rotterdam, Havenbedrijf Rotterdam, Hogeschool Rotterdam, Albeda College, Zadkine, STC, VO-koepel Rotterdam, TU Delft, YES!Delft, Techniekpact, Innovation Quarter en NIDV.

www.nederlandinnoveert.com

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (10)

9 april 2024 - Nürnberg Messe, Neurenberg (D)
embedded world
9 april 2024 - Evenementenhal Gorinchem
Empack
11 april 2024 - ERIKS Kunststoffen, EDE
ERIKS Experience Day
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe
14 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Manufacturing
15 mei 2024 - Antwerp Expo, Antwerpen (B)
Advanced Engineering
15 mei 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Food Tech Event
5 juni 2024 - Brabanthallen, 's-Hertogenbosch
Vison, Robotics & Motion

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden