Laatste nieuws:

OAKLAND, CALIFORNIë (VS), 2 februari 2015 13:51

3D-geprinte ‘Cool Bricks’ koelen hete ruimtes met water

Voor hete gebieden of ruimtes met een lage luchtvochtigheid, is nu een slimme koeling bedacht zonder gebruik van traditionele airconditioningtechnologie. Met de zogeheten ‘Cool Bricks’ zijn ruimtes te koelen met enkel water.

De Cool Brick'
De Cool Brick
Rechts
1/2

De Cool Brick is geen nieuwe uitvinding. Het idee is gebaseerd op een systeem dat al ruim 3 000 jaar oud is. Door nieuwe 3D-printtechnieken kon maker Emerging Objects het systeem echter verbeteren en perfectioneren.

Koeling door verdamping

De werking van de Cool Bricks is gebaseerd op het natuurkundige feit dat water verdampt als er lucht met een lager dauwpunt langs stroomt. Het dauwpunt is de temperatuur waarbij waterdruppels in de lucht condenseren en omgezet worden in een vloeistof.

De Cool Bricks zijn opgebouwd in een 3D-geprinte keramische roosterstructuur die gevuld kan worden met water, net als een spons. Maar zodra hete droge lucht langs stroomt zal het water door de onverzadigde lucht geabsorbeerd worden en ontstaat er koelere lucht met een hogere luchtvochtigheid.

Vooral voor droge en hete omgevingen kan de Cool Brick een ideale oplossing zijn. De Cool Brick kan net als een reguliere baksteen gemetseld worden om muren te maken van iedere gewenste omvang. Dit biedt een oplossing voor de hoge elektriciteitskosten die traditionele airconditioning in hete gebieden met zich meebrengt. Omdat het systeem tegelijkertijd werkt als een luchtbevochtiger dood je hiermee twee vliegen in een klap.

bron: 3DPrint.com

Reacties (1)

dit principe gebruiken we toch al om bierflessen op het strand te koelen. Alleen de tekst gelezen via de mail, dus de gehele uitleg niet kunnen lezen.

haba

04-02-2015 op 06:25

Hier kunt u een reactie plaatsen bij het bericht .
Uw e-mailadres zal niet op de website worden getoond.
Uw naam *
Uw E-mail *
Uw bericht *
  robot check
Vul de code van bovenstaand plaatje in.

Van onze partners meer (5)...

EUCHNER (Benelux) BV

DIS Sensors

B&R Industriele Automatisering BV

Perfection in Automation  

Rotero Holland bv

Bege Aandrijftechniek BV

Vacatures

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
ESEF 2018
20 maart 2018 - Utrecht - Jaarbeurs
TechniShow 2018
23 april 2018 - Hannover - Messegelände
Hannover Messe 2018
23 april 2018 - Hannover, Messegelände
CeMAT

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden