Laatste nieuws:

ZOETERMEER, 2 februari 2015 12:19

Forse groei zet door, NEVI PMI stijgt in januari 2015 naar 54,1

Nederland is economisch het jaar goed begonnen. Dat blijkt uit de Nevi PMI die in januari 2015 is gestegen naar 54,1 (december: 53,5) waarmee blijkt dat de forse groei in januari duidelijk is doorgezet. De score van januari is het één na hoogste cijfer sinds februari 2014.

De productie groeide in januari 2015 opnieuw aanzienlijk en was groter dan in december. (Foto: archief Vraag en Aanbod)'
De productie groeide in januari 2015 opnieuw aanzienlijk en was groter dan in december. (Foto: archief Vraag en Aanbod)
1/1

De productie groeide opnieuw aanzienlijk en was groter dan in december. Deze groei werd aangewakkerd door de toename van het aantal nieuwe orders, voor de negentiende maand op rij. De exportorders namen voor de eenentwintigste opeenvolgende maand toe. Deze toename was aanzienlijk, maar wel iets kleiner dan vorige maand.

Overcapaciteit

De hoeveelheid onvoltooid of nog niet uitgevoerd werk daalde opnieuw, wat nog steeds wijst op overcapaciteit. Wel was deze daling de kleinste in vier maanden. De voorraad eindproducten daalde fors en in de grootste mate sinds februari 2014. Er werden voor de achttiende opeenvolgende maand meer grondstoffen en halffabricaten ingekocht, maar deze groei was het laagst sinds augustus. De voorraad ingekochte materialen daalde wederom. De levertijden werden langer en wel in de grootste mate in tien maanden.

In januari nam de werkgelegenheid voor de tiende maand op rij toe, zij het bescheiden. De inkoopprijzen bleven dalen, en wel in de grootste mate sinds mei 2009. De verlaging van de verkoopprijzen was de grootste in twintig maanden.

bron: Nevi PMI

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (2)

12 oktober 2023 - Het Zendstation - Lopikerkapel
Up to the Nexxt
29 november 2023 -
Engineering Event SAFETY

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden