Laatste nieuws:

ENSCHEDE, 2 februari 2015 11:54

Printr maakt 3D-printen voor iedereen toegankelijk (video)

Het bedrijf Printr, in 2014 opgericht door drie studenten van de Universiteit Twente en een student van Saxion, is een Kickstarter campagne gestart. Het jonge bedrijf heeft tot doel om 3D printen voor iedereen toegankelijk te maken. Consumenten kunnen via Kickstarter een door het bedrijf ontwikkeld kastje kopen - The Element gedoopt -, dat ze aan hun 3D printer kunnen koppelen en dat alle relevante software bevat om eenvoudig 3D printen mogelijk te maken.

The Element '
The Element
1/1

Momenteel is 3D printen voor velen te gecompliceerd; je hebt minstens vier geavanceerde computerprogramma's nodig om van idee tot 3D print te komen.

Het bedrijf Printr is in 2014 opgericht door vier studenten uit Twente: drie studenten Creative Technology van de Universiteit Twente en een student Concept & Product development van Saxion. Het bedrijf groeit stormachtig. Inmiddels telt het al zestien werknemers en de verwachting is dat dit aantal nog dit jaar zal stijgen tot 25. Het bedrijf heeft tot doel om 3D printen voor iedereen toegankelijk te maken.

"Ondanks de snelle technologische ontwikkeling van 3D printtechnologie is printen in 3D nog lang niet voor iedereen weggelegd," vertelt Cecile van der Waal, één van de oprichters van het bedrijf. Als belangrijkste reden hiervoor noemt ze de software die nodig is om van idee tot 3D object te komen. "Je hebt hier momenteel minimaal vier verschillende programma's voor nodig en moet weten hoe je hiermee werkt. De complexe configuratie van een 3D printer is op dit moment een van de grootste beperkingen voor leken om zelf met 3D printen te beginnen."

The Element

De oplossing van Printr is The Element, een extern kastje dat je eenvoudig aan je 3D printer kunt koppelen en dat alle benodigde software bevat. Hierdoor is iedereen met een 3D printer in staat om op een eenvoudige manier een object in 3D te printen. Via Kickstarter kunnen consumenten The Element voor 95 euro bestellen (pre-order). Dit geeft het bedrijf de financiële armslag om het prototype van The Element door te ontwikkelen tot een kant-en-klaar product, dat in juli van dit jaar gereed is.

Daarnaast ontwikkelt het bedrijf ook een variant die 3D printerfabrikanten in hun printers kunnen integreren. Het bedrijf heeft hiervoor al deals gesloten met zes verschillende fabrikanten over de hele wereld. 

3D print platform

De volgende stap die Printr maakt, is het opzetten van een 3D print ecosysteem, Formide getiteld. Hiermee kunnen ook consumenten zonder printer gemakkelijk gepersonaliseerde items in 3D laten printen bij professionele print partijen.

De Kickstarter is te vinden op: http://bit.ly/PRINTR3D.

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (4)

1 oktober 2024 - Evenementenhal Gorinchem
METAVAK
3 oktober 2024 - Kortrijk Expo, Kortrijk (B)
ABISS
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Motek
8 oktober 2024 - Stuttgart (D)
Vision

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden