Laatste nieuws:

DELFT, 29 januari 2015 09:33

Gratis e-book ‘Eerste Hulp bij Innovatie'

Als ondernemer moet je blijven vernieuwen om te kunnen concurreren en te groeien. Het e-book ‘Eerste Hulp bij Innovatie' van TNO, MKB Servicedesk en MKB-Nederland helpt ondernemers hierbij en biedt stappenplannen, nuttige tips, overzichten en inspirerende ondernemersverhalen over nut en noodzaak van vernieuwing van en binnen je bedrijf.

Innoveren is noodzakelijk. "Maar", zo zegt Leendert-Jan Visser van MKB Nederland, "innoveren is niet vanzelfsprekend en voor velen onbekend terrein". "Je moet slim inspelen op de toekomstige vraag van de markt. Veranderingen gaan soms razendsnel, daar moet je als ondernemers op voorbereid zijn", aldus Erik Ham van TNO.

Vernieuwing is van levensbelang

Onderzoek wijst uit dat innovatieve ondernemingen winstgevender zijn dan bedrijven die niet innoveren. Zonder innovatie zullen bedrijven hun concurrentiepositie en uiteindelijk hun bestaansrecht verliezen. Maar wat is innovatie nu precies? Wanneer moet je innoveren en hoe pak je dat aan? Hoe zit het met subsidies en andere financieringsmogelijkheden? En hoe breng je je nieuwe innovatie aan de man? Veel ondernemers worstelen met dit soort vragen. 'Eerste Hulp bij Innovatie' geeft antwoord.

Verschillende vormen van innovatie

We denken bij innovatie vaak aan technologische vernieuwing, omdat dit direct zichtbaar is. De nieuwe iPhone en mobiel printen zijn innovaties die iedereen kent. Maar je kunt als ondernemer op veel meer gebieden vernieuwen. Denk aan het veranderen van je organisatiestructuur of het aanpassen van je business- of managementmodel. Innovaties kunnen ook variëren in complexiteit: een restauranthouder die een nieuwe, modernere oven aanschaft, innoveert net zo goed als een ondernemer die zijn volledige bedrijfsvoering automatiseert.

Download het gratis e-book

Het e-book 'Eerste Hulp bij Innovatie' gaat in op al deze innovatievormen en is nu gratis te downloaden via het online ondernemersplatform MKB Servicedesk.

(bron: TNO)

bron: TNO

ab op X

Volg ab nu ook op X!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (5)

12 maart 2024 - Jaarbeurs Utrecht
ESEF/TECHNISHOW
19 maart 2024 - Messe Stuttgart
LogiMAT
26 maart 2024 - de Basiliek, Veenendaal
Industrial Ethernet event
26 maart 2024 - Brussels Expo
Machineering
22 april 2024 - Deutsche Messe, Hannover
Hannover Messe

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden