Laatste nieuws:

EINDHOVEN, 15 januari 2015 09:50

Tweede internationale Virtual Reality Symposium

Op 27 en 28 januari 2015 organiseert Fontys Hogeschool ICT in Seats2Meet in Eindhoven voor de tweede maal het Virtual Reality Symposium “Virtual (R)Evolution”.

'
1/1

Zowel de menselijke als de technologische aspecten van Virtual Reality worden belicht door internationale sprekers en standhouders. Ook Virtual Archery, winnaar van de Dutch Game Award 2014, is op het symposium aanwezig.

Live chat

Op de eerste dag zal de focus liggen op Virtual Reality (VR) toepassingen op het menselijk vlak. De dag wordt geopend door key-note spreker Prof. Dr. Ir. Robert van Liere van de TU/Eindhoven. Hij zal de bevindingen voor de toekomst van Virtual Reality belichten. De tweedaagse wordt afgesloten met een live chat met Jan Goetgeluk, CEO van Virtuix Omni. Virtuix Omni is een soort loopband waar men door middel van een harnas op een plek blijft. Men kan er 360 graden op draaien, elke richting op lopen, en samen met een Oculus Rift een stap dichter bij het Matrix-gevoel komen.

Enthousiaste experts

Diverse sprekers en standhouders op het gebied van menselijke of technologische aspecten van Virtual Reality over de hele wereld komen vertellen over hun nieuwste bevindingen op dit gebied. Zo wordt er onder andere gesproken over: “Radiotherapy skills in a virtual environment”, “Enterprise VR going mainstream” en “(Super-)Natural User Interfaces".

Oculus Rift

Studenten van de minor Virtual Reality van Fontys Hogeschool ICT hebben de afgelopen weken onderzoek gedaan naar diverse toepassingen van de Oculus Rift. Het is een VR-bril met een breed stereoscopisch gezichtsveld, die de bewegingen van het hoofd van de gebruiker meet zodat deze bewegingen gebruikt kunnen worden als besturing in de virtuele omgeving. De studenten willen tijdens het symposium graag laten zien wat er allemaal met zo’n bril mogelijk is. Bezoekers kunnen zelf ervaren hoe het is om eens een Oculus Rift te dragen. Een van de VR studentprojecten van afgelopen jaar - het spel Virtual Archery - heeft onlangs een Dutch Game Award 2014 gewonnen.

Bezoek de site van Fontys voor meer informatie.

bron: Fontys Hogescholen

ab op Twitter

TwitterlogoVolg ab nu ook op Twitter!

Onze accountnaam is: @aenb

Agenda meer (0)

Geen nieuws meer missen?

Meldt u dan direct aan voor de gratis ab nieuwsbrief.

 

Knop nieuwsbriefMet de gratis ab nieuwsbrief wordt u wekelijks op de hoogte gehouden over het aandrijven en besturen nieuws. U ontvangt wekelijks het laatste nieuws en elke maand een themanieuwsbrief.

 

Direct aanmelden